KPSS şartı yok! İŞKUR 81 ilde en az lise mezunu Çarşı ve Mahalle Bekçisi alacak!

İŞKUR tarafından Haziran ayında yayımlanan son ilanlara göre Türkiye genelinde Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımlarına başlandığı öğrenildi.

2023 yılına girildiği andan itibaren her ay olduğu gibi Haziran ayında da Bekçi alımlarının ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Yapılan açıklamalara göre İŞKUR üzerinden başlayan bu alımlar için 81 ilde alımların başladığı ifade edildi.

İŞKUR 81 İLDE ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİSİ ALIMI YAPACAK!

Haziran ayı içerisinde yayımlanan son ilana göre kişilerin başvuru yapabilecekleri Çarşı ve Mahalle Bekçisi kadroları yayımlandı. İlana göre alımın yapılacağı olan iller üzerinden son başvuru tarihleri ile birlikte özel başvuru şartlarının belirtildiği öğrenildi.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İŞKUR üzerinden yapılacak olan bu alımlar için kişilerin sağlaması gereken belli başlı başvuru şartları bulunmaktadır. Bu şartlar ise Çarşı ve Mahalle Bekçisi yönetmeliğine göre şu şekilde belirlenmiştir;

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

c) En az 167 cm boyunda olmak,

d) Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak.

e) Başvuru yaptığı il sınırları içerisinde son bir yıl veya daha fazla süredir ikamet ediyor olmak,

f) Askerlik ödevini bitirmiş olmak,

g) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış (28.04.2004 tarihinde ve öncesinde doğmuş olmak) ve 31 yaşından gün almamış (28.04.1992 tarihinde ve sonrasında doğmuş olmak) olmak,

h) Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

i) Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak,

j) Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkûm bulunmamak,

k) Memuriyete engel bir hali bulunmamak,

l) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak gerekmektedir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Yayımlanan ilanlara başvuru yapmak isteyen kişilerin İŞKUR üzerinden 'iş arayan' olarak kaydının bulunması gerekmektedir. Bu kayda sahip olan kişiler ise kendi giriş bilgileri ile sisteme giriş yaparak 'Açık İş İlanları' üzerinden 'Çarşı ve Mahalle Bekçisi' araması yapması ilanlara ulaşması yeterlidir.

Yukarıda yer alan bölümden kişiler kendi potansiyel ve isteklerine bağlı olarak kolay bir şekilde başvurularını tamamlayabilmektedir.

Gündem Haberleri