KPSS'ye Giren Adaylara Memur Olma Müjdesi! Çevre Bakanlığı'ndan Dev İlan

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Şubat 2022'de başvuruları alınmak üzere memur alımı yapacağını duyurdu. Kurumun memur alım ilanına KPSS'ye giren, puanı olan adaylar başvuru yapabilecek.

KPSS'ye giren adaylar için yeni bir duyuru yayımlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2022 yılının en kapsamlı memur alım ilanını yayımladı. Bakanlık farklı birimlerinde görevlendirmek üzere KPSS puan şartıyla personel istihdam edeceğini bildirdi. İlana ilişkin bir başvuru metni hazırlayan Çevre Bakanlığı kadroları ve başvuru şartlarını açıkladı.

ÇEVRE BAKANLIĞI'NDAN 2022'NİN EN KAPSAMLI İLANI GELDİ

Çevre Bakanlığı duyurusunda personel alımlarının z merkez ve taşra birimlerine yapılacağını ilan etti. Toplam 422 memur alımı yapacak olan bakanlık personel alımlarını 4 ana kadrodan alacak. Kamu Personeli Seçme Sınavına katılan ve en az 70 puana sahip olan adayların başvuru yapabilecekleri duyuruda en önemli koşul ise öğrenim şartı. Her bir kadro için Çevre Bakanlığı özel öğrenim şartları açıkladı.

* Büro Memuru

* Mühendis

* Mimar

* Şehir Plancısı

422 MEMUR ALIM İLANI İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI

422 kişilik memur alım ilanı için yapılacak olan başvuruların onaylanması için Çevre Bakanlığı'nın başvuru metninde yer verdiği tüm şartların sağlanması gerek. İşte Çevre Bakanlığı'nca duyurulan başvuru koşulları.

Çevre Bakanlığı'nda memur olarak çalışmak isteyen adayların başvurularını Türk vatandaşı olmak ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, koşuluna göre yapacalar. Bunun dışında şuan halen kamuda sözleşmeli personel olarak çalışanların başvuruları da kabul edilmeyecek. İlana KPSS'den en az 70 puan almış olan adaylar başvurabilecek. Memur olmak isteyen erkek adayların askerlik askerlikle ilişiği olmamaları gerekiyor.

Mühendis alımları; Çevre Mühendisi, İnşaat Mühendisi, Harita Mühendisi, Elektrik Mühendisi, Makine Mühendisi, Jeoloji Mühendisi, Jeofizik Mühendisi kadrolarına olacak.

Büro memuru alımı; merkez teşkilatına “İşletme, İktisat, Maliye, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri, Uluslararası İlişkiler, Ekonomi” bölümlerinden mezun olmak şartıyla yapılacak. Taşra birimlerine yapılacak büro memuru alımları ise n “Emlak Yönetimi, Emlak ve Emlak Yönetimi, Gayrimenkul Yönetimi veya Gayrimenkul Yönetimi ve Pazarlama” bölümlerinden mezun olmak koşulu ile yapılacak.

Şehir Plancısı alımı ise “Şehir ve Bölge Planlama” bölümlerinden lisans mezunu olmak, şartıyla yapılacak.

ÇEVRE BAKANLIĞI MEMUR ALIM İLANI BAŞVURULARI

İlana başvuru yapacak olan tüm adaylar başvuru işlemlerini 8 Şubat ile 21 Şubat tarihleri arasında Kariyer Kapısı sisteminde e-Devlet kanalı ile yapacaklar.

Gündem Haberleri