Kültür Bakanlığı'na Bağlı Sanatçılar da Ek Gösterge Talep Etti

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde görev yapan sanatçı ve sanat teknik ekibi ek gösterge taleplerinin açıkladıkları bir toplantı düzenlediler.

3600 ek gösterge düzenlemesinin gündemde olduğu şu günlerde bir ek gösterge talebi de Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde görev yapan sanatçı ve sanat teknik ekibinden geldi. Taksim Gezi Pastanesi'nde yapılan toplantıda konuya ilişkin açıklamayı Kültür Emekçileri Sendikası (KÜLTÜR EMEK-SEN) Genel Başkanı Yavuz Demirkaya yaptı. 3600 ek gösterge düzenlemesinde, kendi görev tanımlarını da içeren bir düzenlemenin yer alması gerektiğini ifade etti.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan aynı unvanların tüm kurumlarda aynı ek gösterge ile çalışıp aynı tazminatı aldığına dair maddeyi hatırlatan Demirkaya: "Genel müdür, daire başkanı, mimar, mühendis ve TRT kurumundaki sanatçı unvanı ek göstergesi 6400 iken sanat kurumlarımdaki ek gösterge 3600'dür. Sanatçılarımızın özlük ve mali hakları en az TRT sanatçılarının özlük ve mali haklarına denk olacak biçimde ek gösterge yapmak suretiyle düzenlenmelidir." diyerek taleplerini dile getirdi.

MESLEK TANIMLARININ DEĞİŞTİRİLMESİNİ TALEP ETTİLER
Devlet Tiyatroları eski Genel Müdürü Tamer Levent de meslek tanımlarının değiştirilmesini talep ettiklerini ifade etti. Sanatçı tanımının altında yönetmen, oyuncu, yazar ve dansçı gibi mesleklerin de bulunması gerektiğini, geçtiğimiz yıllarda meslek tanımlarına ilişkin Oyuncular Sendikası'nın yaptığı çalışmanın Resmi Gazete'de yayımlandığını söyledi.

Meslek tanımlarına ilişkin çalışma yapılırken mesleklerin özlük haklarına ilişkin bir çalışma yapılmadığını, bunun çözülmesi imkânsız bir sorun olmadığını, Devlet Opera Balesi, Devlet Tiyatrosu, Devlet Senfoni Orkestrası bünyesinde görev alan personellerin mühendislerin özlük hakları ile aynı haklara sahip olduğunu vurguladı. Bunun da meslek tanımı diye bir kavram olmadığını gösterdiğini, mühendisler ile değil TRT'de aynı işi yapan sanatçılar ile özlük haklarının aynı olması gerektiğini ifade etti.

Emlak365.com

Gündem Haberleri