Kur, Asgari Ücret, EYT, Emekli Ek Zam, Memur Jesti! Aralık Ayı Sonunda Partilerin Oy Oranları Anket Sonuçları Açıklandı

ORC Araştırma Şirketi yeni kur hamlesi sonrasında gerçekleştirdiği anket araştırma sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Firmanın anketine göre sadece 3 parti yüzde 10'luk seçim barajını geçebiliyor.

Ekonomide Aralık ayı çok dalgalı geçti. Aralık ayının ilk 20 gününde yükselen kur birçok üründe çok sert fiyat artışları yaşanmasına neden olmuştu. Kur krizi daha sonra hükümet tarafından gelen vadeli mevduat hamlesiyle bir nebzede olsa çözüldü. Döviz kuru 18 TL'den 11.50 TL'ye düşmüştü. Bu dönemde ayrıca memurlara, emeklilere ek zam, asgari ücrete tarihi zam, memurlara 3600 e gösterge, emekli olamayanlara EYT konusunda açıklamalar gelmişti.

Oldukça hareketli geçen yılsonunda ise partilerin nasıl bir oy grafiği oluştuğunu ORC araştırma şirketi araştırdı. 2018 yılında gerçekleştirilen seçimler öncesinde yakaladığı doğru tahminlerle dikkat çeken şirket yeni tahminlerini açıkladı.

ORC ARAŞTIRMA ŞİRKETİ PARTİLERİN OY ORANLARINI AÇIKLADI

ORC Araştırma Şirketi ekonomi gündeminde oluşan sallantılı dönemde anket araştırması gerçekleştirdi. 24 Aralık ile 27 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen araştırma toplam 41 şehirde gerçekleştirildi. Anket katılımcılarına tek bir soru soruldu. Bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz?

Anket araştırmasına göre AK Parti'nin aralık ayında ki oy oranı yüzde 30.8 bandında bulunuyor. Listenin ikinci sırasında yüzde 25.1'lik oy oranıyla CHP yer alıyor. İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 15.5 olarak açıklanırken MHP'nin oy oranı yüzde 8.6, HDP'nin oy oranı ie yüzed 8.3 olarak gösterildi.

Yeni kurulan Gelecek Partisinin oy oranı yüzde 3.2, Deva Partisinin oy oranı ise yüzde 3.0 bandında çıktı. Saadet Partisi'nin oy oranı ise yüzde 1.5 olarak tahmin edildi.

Gündem Haberleri