Kurban Bayramı Arefe Günü Resmi Tatil Mi, Yarım Gün Mü, Bankalar, PTT, Kargo Açık Mı, Çalışıyor Mu?

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan Kurban Bayramı tatili için alınan karar açıklandı. Kurban Bayramı arefe tatil mi, yarım gün mü, hangi gün?

Milyonlarca kişinin beklemiş olduğu Kurban Bayramı tatili için beklenen karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan beklenen kararı açıklarken 9 günlük bayram tatili resmiyet kazanmış oldu.

Dün saat 15:00'te başlayan kabine toplantısı yaklaşık 4 saat sürerken bakanlar tarafından yapılan sunumların ardından alınan kararları akşam saat 19:00 itibari ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alınan kabine kararlarını ulusa sesleniş konuşması ile duyurmuştu. Alınan kararların arasında beklenen Kurban Bayramı tatili kararı da yer aldı ve 9 günlük tatil resmiyet kazanmış oldu.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ UZATILDI MI, KAÇ GÜN OLDU, 9 GÜN OLDU MU?

27 Haziran 2022 tarihli Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan konuşmada "Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak. Kurban bayramı tatilini takip eden günler ile 15 Temmuz'u takip eden Çarşamba ve Perşembe günleri idari izin sayılacak" denilerek bayram tatili uzatılmış oldu.

KURBAN BAYRAMI AREFE GÜNÜ RESMİ TATİL Mİ, YARIM GÜN MÜ, TAM GÜN MÜ TATİL OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine sonrasında yapılan açıklamada "Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak. Kurban Bayramı tatilini takip eden günler ile 15 Temmuz'u takip eden Çarşamba ve Perşembe günleri idari izin sayılacak" denilerek devam eden günlerin de tatil olarak ilan edileceğini söyledi.

Böylelikle Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu. Kurban Bayramı Arefe günü 8 Temmuz 2022 Cuma günü olarak kutlanırken resmi tatil takvimine göre yarım gün tatil olacak. Yarım gün yapılacak olan tatil sonrasında 9 günlük resmi tatil başlayacak.

9 GÜNLÜK BAYRAM TATİLİNDE BANKALAR, KARGO, PTT, HASTANE AÇIK MI, ÇALIŞACAK MI?

Resmi kurumlarda olduğu gibi PTT, kargo ve bankalar da 9 günlük bayram tatiline girecek. Ancak sürenin son derece uzun olması nedeni ile bankaların Arefe günü yoğunluk oluşacağı beklentisi ile tam gün çalışabileceği, 15 Temmuz 2022 Cuma günü resmi tatili öncesinde arada belirlenen şubeler ile hizmet verebilecekleri belirtiliyor. Aynı şekilde kargo şirketlerinin de kendi inisiyatifleri ile çalışma kararı alabilecekleri belirtiliyor.

Gündem Haberleri