Kurban Bayramı öncesi bakanlık uyardı! O kişilere 293 bin lira ceza verilecek

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından vatandaşlara uyarılar geldi. Yapılan son uyarılara göre tedbir almayanlara ceza verileceği ifade edildi.

Bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan Kurban Bayramı uyarısına göre kurban kesme işlemlerini gerçekleştirecek olan kişilerin gerekli olan tedbirleri almaması durumunda ceza verileceği öğrenildi. Çevre temizliğine ve düzenine uygun bir şekilde yapılması gereken bu kesimler hakkında gerekli olan tüm denetimlerin yapıldığına işaret edilerek aksi halde kişilere ciddi para cezalarının uygulanacağı açıklandı.

ÖNLEM ALINMASI GEREKİYOR!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın resmi internet adresinden yapılan duyuruda konuya ilişkin, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kurban Bayramı süresince kurban satış ve kesim yerlerinde çevre kirliliğine neden olabilecek faaliyetlere karşı toplum ve çevre sağlığının olumsuz etkilenmemesi için ilgili yönetmelik uyarınca bir dizi tedbirler aldı. Bakanlık açıklamasında, kurban kesimi sonucu çevre kirliliğine neden olmaması için alından tedbirler kapsamında atıklar sızdırmaz, dayanıklı ve yüksek yoğunluklu siyah polietilen torbalara torba hacminin üçte ikisini geçmeyecek şekilde konulacak. Torbalar, ağzı iyice kapatılıp bağlanarak Kurban Bayramı süresince düzenli hizmet verecek belediye temizlik ekiplerine teslim edilecek. Bakanlık ekipleri, kurban satış ile kesimine uygun olmayan yerlerde bu tür faaliyetlerde bulunanlar ile kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara, Çevre Kanunu'nun 20. maddesi gereğince idari para cezaları uygulayacak" ifadeleri ile cezaların uygulanacağı öğrenildi.

293 BİN 188 TL CEZA VERİLECEK!

Kurban atıklarının kesinlikle dayanıklı torbalara konulması gerektiğine dair uyarıların da bakanlık tarafından yapılması ile birlikte verilecek olan cezalar ise şu şekildeydi; "Bakanlık, park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban satış ile kesimine uygun olmayan yerlerde bu tür faaliyetlerde bulunanlar ile kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara, Çevre Kanunu'nun 20. maddesi gereğince 3 bin 36 TL idari para cezası uygulayacak.

Kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa bırakan tesislere, toplu kesimler için 293 bin 188 TL, bu fiilin konutlarda işlenmesi halinde 7 bin 283 TL idari para cezası verilecek."

28 Haziran tarihine denk gelen Kurban Bayramı'nda vatandaşların yayımlanan bu kurallara 81 ilde de dikkat etmesi gerektiği ifade edildi.

Gündem Haberleri