Kurban Bayramı öncesinde hesaplara 1000, 1500, 2000 TL ödemeler yapılacak! Erdoğan Aile Desteği paketini açıkladı!

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında Erdoğan tarafından açıklanan konular arasında yer edinen Türkiye Aile Desteği programı ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelere 15 milyar TL sosyal yardım yapılacak.

Ekonomik olarak dezavantajlı fakat mevcut programlardan da yararlanamayan ailelere yönelik 15 milyar TL tutarında yeni bir paket devreye alınıyor sloganı ile Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan paylaşımlar ile birlikte sosyal yardım ödemeleri gerçekleştirilecek. Kurban Bayramı öncesinde ailelerin hesaplarına yatırılacak olan sosyal yardım ödemeleri ile birlikte vatandaşların hayat pahalılığından şikayet ettiği günlerde biraz olsun nefes alması hedefleniyor.

Cumhurbaşı Erdoğan tarafından ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere ayırılan 15 milyar Türk Lirası yardımlarının ise Haziran ayının üçüncü haftasında başlayacağı açıklandı. Gelen bu bilgiler sonrasında ise vatandaşlar destek ödemelerini ne zaman alacaklarını araştırmaya başladılar. İşte Erdoğan tarafından açıklanan Aile Desteği Programı'na dair tüm açıklamalar ve detaylar..

AİLE DESTEĞİ PROGRAMI BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Erdoğan tarafından detaylar açıklanmaya devam ederken Aile Desteği programı başvurularının Haziran ayının üçüncü haftasında başlaması bekleniyor. Gelen bilgilere göre ise başvuruların hepsi elektronik ortamlarda e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek.

AİLE DESTEĞİ PROGRAMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Detayların bugün belli olduğu Aile Desteği programına ilişkin ödemelerin ise Kurban Bayramı öncesinde ailelerin hesaplarına yatırılması bekleniyor. Gelen açıklamalara göre ise ailelerin hesaplarına 1.000, 1500 ve 2000 TL ödemeler yapılacak.

ERDOĞAN'DAN DESTEK PAKETİ AÇIKLAMALARI

"Bir müjde de sosyal yardımlar konusunda vermek istiyorum. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz yaklaşık 98 milyar liralık sosyal yardımda ihtiyaç duyan her vatandaşımızın yanında olmuştuk. Bu yıl sosyal yardım bütçemizi ek programlarla daha da güçlendiriyoruz. Amacımız gelişen ve büyüyen Türkiye’nin refahının tüm kesimlerle paylaşılmasını sağlamaktır. Bu kapsamda 'Türkiye Aile Desteği' programıyla ekonomik olarak dezavantajlı ancak mevcut programlardan yararlanamayan kesimlere yönelik 15 milyar liralık yeni bir paketi daha devreye alıyoruz.

Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı anaokullarına veya ana sınıflarına çocuklarını kaydettiren aileler için de bir destek programı oluşturduk. Bu program çerçevesinde son bir yılda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının yardımlarından faydalanmış olan aileler herhangi bir başvuruya gerek kalmaksızın çocuklarını okullara kaydettirebilecektir. Ana okulu anasınıfı yardım programının da hayırlı olmasını diliyorum."

Gündem Haberleri