Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Mü, Kurban Bayramında 9 Günlük Tatil Var Mı, Olacak Mı?

Ramazan Bayramını sokağa çıkma yasağı kısıtlaması gölgesinde geçiren vatandaşlar ve turizm sektörü Kurban Bayramı için uzun soluklu tatil beklentisine girdi. Peki, bu sene Kurban Bayramı hangi güne denk geliyor, Kurban Bayramı 2021 ne zaman başlıyor, Kurban Bayramında 9 gün tatil olacak mı, bayram tatili 9 gün mü?

Koronavirüs salgını nedeni ile getirilen kısıtlamalar bayramları da etkilerken hem dini hem de milli bayramlarımızda getirilen sokağa çıkma yasağı kısıtlaması ile sevinçler eksik kalmıştı. Bu sene Ramazan Bayramında 17 günlük tam kapanma ile yasaklar devam ederken gözler Kurban Bayramına çevrildi.

Aşılamanın başlaması ve vaka sayılarında yaşanan düşüş ile beraber Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağı kısıtlaması getirilmesi ihtimali azalırken vatandaşlar şimdiden tatil planı yapmaya başladı. Peki Kurban Bayramı tatili ne zaman, sokağa çıkma yasağı kısıtlaması olacak mı, 9 gün tatil olur mu?

KURBAN BAYRAMI 2021 NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ramazan Bayramı koronavirüs salgını nedeni ile getirilen kısıtlamanın gölgesinde buruk ve kalabalık sofralardan uzak geçerken gözler Kurban Bayramına çevrilmişti. Kurban Bayramı arefe günü bu sene 19 Temmuz 2021 Pazartesi gününe denk geliyor. Yani arefe günü haftanın ilk iş gününe denk gelmiş olacak. Bu nedenle hem vatandaşların uzun süredir koronavirüs salgını nedeni ile tatil yapamamaları hem de turizm sektörünün yasaklar nedeni ile büyük kayıp yaşaması nedeni ile 9 günlük Kurban Bayramı tatili beklentisi oluştu.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN, KURBAN BAYRAMI 2021 İÇİN 9 GÜNLÜK TATİL VAR MI, KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN OLUR MU?

Turizm sektörü şimdiden tatil ve tur paketleri satabilmek adına 9 günlük Kurban Bayramı tatili açıklanması yönünde baskı yapmaya başlarken sadece Pazartesi günü yarım gün ve 23 Temmuz Cuma günü 1 gün olmak üzere 1,5 günlük idari izin verilmesi halinde 9 günlük uzun tatil programı oluşacak. Bu nedenle Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olabileceği belirtiliyor.

İdari izin verilen sürenin kısa olması ve turizm sektörünün desteklenmesinin ülke ekonomisine olan katkısı ve önemi nedeni ile tatil verilebileceği belirtiliyor. İdari izin kararı çıkmazsa;

Kurban Bayramı Arefe günü olan 19 Temmuz 2021 Pazartesi günü yarım gün,

20 Temmuz 2021 Salı günü Kurban Bayramının 1. günü tam gün,

21 Temmuz 2021 Çarşamba günü Kurban Bayramının 2. günü tam gün,

22 Temmuz 2021 Perşembe günü Kurban Bayramının 3. günü tam gün,

23 Temmuz 2021 Cuma günü Kurban Bayramının 4. günü tam gün olmak üzere 4,5 gün tatil yapılmış olacak.

İdari izin kararının çıkarılması ve Pazartesi günü yarım gün ile Cuma günü tam gün tatil ilan edilmesi durumunda Cumartesi ve Pazar günlerinin de dahil edilmesi ile Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkarılmış olacak.

Gündem Haberleri