Kurban Bayramı tatili ne zaman? Uzmanlardan Kurban keseceklere kritik uyarı!

Kurban Bayramı tatiline sayılı günler kala vatandaşlar hala Kurban Bayramı tatili ne zaman? Sorusunun cevabını ararken Kurban Bayramı’nda kurban keseceklere uzmanlardan kritik bir uyarı geldi.

Kurban Bayramı tatiline sayılı günler kala vatandaşlar hala Kurban Bayramı tatili ne zaman? Sorusunun cevabını ararken Kurban Bayramı’nda kurban keseceklere uzmanlardan kritik bir uyarı geldi.

Kurban Bayramı 11 Ağustos tarihinde başlayacak olmasına rağmen vatandaşlar hala Kurban Bayramı Tatili ne zaman? Sorusunun cevabını ararken Kurban Bayramı’nda kurban keseceklere Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanvekili Osman Yardımcı, kritik bir uyarıda bulundu.



KURBAN KESECEKLERİ BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE



Kurban Bayramı’nda milyonlarca Müslüman kurbanını kestikten sonra evlerine götürüyor. Evlerine kurban etlerini götüren vatandaşlar etleri pay yaparak fakire fukaraya dağıtıyor. Milyonlarca Müslüman kesilen kurban etlerini poşetlere koyarak evlerine götürürken aslında büyük bir sıkıntı ile de karşı karşıya kalıyor.



ETLERDE YÜZDE 20 ZAYİAT OLUŞUYOR



Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanvekili Osman Yardımcı kurban kesimi yapıldıktan sonra etlerin kesinlikle poşete koyulmaması gerektiğini söyleyerek, "Kurbanı keser kesmez poşetlere doldurup, dolaba atıyor ve gezmeye çıkıyorlar. Bu nedenle kesilen kurban etlerinde yüzde 20 zayiat oluşuyor. Birçok et yanlış paketleme yüzünden bozuluyor, yanıyor veya yeşilleniyor. Kurban, parçalara ayrıldıktan sonra bir sini üzerinde her parçası tek tek soğutulmalı. Soğutma işlemi yapılmadan üst üste etler poşete konulup, dolaba atılırsa işte o et kısa sürede çürür veya bozulur" dedi.



2019 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?



Arefe Günü 10 Ağustos 2019 Cumartesi



Kurban Bayramı 1. Gün 11 Ağustos 2019 Pazar



Kurban Bayramı 2. Gün 12 Ağustos 2019 Pazartesi



Kurban Bayramı 3. Gün 13 Ağustos 2019 Salı



Kurban Bayramı 4. Gün 14 Ağustos 2019 Çarşamba



Emlak365.com



Gündem Haberleri