KYK borcunu ödeyenler ne olacak, düzenleme var mı? KYK borcunu ödeyenler fark ödemesi alır mı?

KYK kredi borçları ile ilgili yeni karar açıklandı. Peki, KYK borcunu ödeyenler ne olacak, fark ödemesi alacak mı? İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sona erdikten dakikalar sonra ekran karşısına geçerek önemli açıklamalar yaptı. 2.5 saat süren Kabine’den öğrencileri ve öğretmenleri sevindirecek haberler çıktı.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak KYK kredi borcu olan milyonlarca genç için indirim müjdesi verdi. Bu kapsamda KYK kredisi kullanan ve borcu olan öğrenciler, enflasyon ve faizden muaf tutularak yalnızca anapara ödemesi yapacak.

KYK borcunu daha önce ödeyen kişiler ise ödedikleri faiz tutarlarını geri alıp alamayacaklarını merak ediyor.

KYK borcunu ödeyenler faizi geri alabilecek mi? KYK kredi farkı ödenecek mi?

Enflasyona bağlı öğrenim kredisi borçları için önemli bir karar çıktı. Hükümet harekete geçerek, KYK kredi borçlarına ilişkin yeni düzenlemeyi uygulamaya soktu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine sonrasında KYK kredi geri ödemelerine ilişkin alınan kararı açıklayarak, ödemelerin yalnızca ana para üzerinden yapılacağını ifade etti. Ancak KYK kredi borcunu daha önce ödeyen öğrenciler ise çelişkiye düştü. Borcunu önceden ödeyenler, ödedikleri faiz tutarını geri alıp alamayacaklarını merak ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK’dan alınan kredi ödemelerinin mezuniyetten 2 yıl sonra başladığını, mezun öğrencinin sigortalı bir işe başlamadan kredi ödemesinin başlatılmadığını söyledi. Şimdiye kadar kredilerinin hesaplamaları yurt içi fiyat endeksine göre yapıldığını söyleyen Erdoğan, kredilerde faizin olmadığını yalnızca enflasyon farkının oluştuğunu söyledi.

Bu kapsamda mezun olmuş ancak borcunu ödememiş olanlar, mezun olamamış ve kredi kullanmış kişilerin KYK kredi borçlarının yalnızca anaparası ödenecek. Ancak daha önce KYK borçlarını ödemiş olan kişiler için ayrıca bir düzenleme söz konusu değil. Bu kişilere ödedikleri faizler geri ödenmeyecek. Yeni düzenleme yalnızca kredi borcunu ödememiş olan kişileri kapsıyor.

Gündem Haberleri