KYK Burs, Kredi Ve Yurt Başvuruları Başladı Mı? 2020 E-Devlet KYK Başvuruları Nasıl Yapılır?

Türkiye'de ailelerinden uzakta bir başka şehirde üniversite eğitimi görecek olan öğrenciler Gençlik Ve Spor Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun imkanlarından faydalanmak için burs ve yurt başvuru tarihlerini merak ediyorlar.

Türkiye'de ailelerinden uzakta bir başka şehirde üniversite eğitimi görecek olan öğrenciler Gençlik Ve Spor Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun imkanlarından faydalanmak için burs ve yurt başvuru tarihlerini merak ediyorlar. 2020 KYK yurt başvuru tarihi açıklandı mı? 2020 KYK Burs başvurusu ne zaman yapılacak?

Türkiye'de milyonlarca öğrencinin Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın kurumlarından olan Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan müjdeli haber bekleyişi devam ediyor. KYK burs ve kredi başvuru tarihlerinin açıklanmasını bekleyen öğrenciler bu konuda büyük bir merak yaşıyorlar. Konu ile alakalı oalrak Gençlik ve Spor Bakanlığı geçtiğimiz günlerde bir bilgilendirmede bulunmuştu. KYK burs ve yurt başvuru tarihleri belli oldu mu?



KYK YURT BAŞVURU TARİHİ AÇIKLANDI MI?



Ailelerinden uzakta bir başka şehirde üniversite eğitimi gören öğrencilerin barınma hizmeti almaları için kurulan KYK yurtları yeni eğitim öğretim yılında kayıt yapmaya başladı mı? Yüz binlerce öğrenci KYK yurtlarına yerleşebilmek için meraklı bir bekleyiş içerisindeler. Şu anda KYK yurtlarında barınma hizmeti gereksinimi bulunmuyor. Ancak üniversitelerin yüz yüze eğitime başlaması ile çok yoğun bir ihtiyaç hasıl olacak. Bu nednele planlı ve programlı hareket edilmesinin önemini bilen KYK kurumsal planlamasını buna göre yapıyor. Şu anda yurt başvurularının ne zaman başlayacağına dair bir açıklama yapılmadı. Ancak üniversitelerde ek yerleştirmelerin yapılmasının ardından bu başvurular resmen başlatılacak.



KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?



KYK burs ve kredi başvuruları için E-Devlet hizmetinden yararlanılmaktadır. Öğrenciler e-devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparlar. Ardından ise Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hizmetleri arasında bulunan burs ve yurt başvuru hizmetlerine tıklanır. Burada öğrencilerin sosyal ve ekonomik durumlarına yönelik form açılır. Formu dolduran öğrenciler başvurularını tamamlarlar. Tüm başvuruların ardından KYK tarafından değerlendirme yapılarak burs almaya ve yurtta barınma hak kazanan öğrenciler ilan edilir. Burs ve yurt başvurusu sonuçları da e-devlet üzerinden açıklanır.



Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından burs başvuruları, öğrenim kredisi başvuruları ve yurt başvuruları ile alakalı olarak yapılan son açıklamada, “Burs, yurt ve öğrenim kredisi başvuruları ile alakalı olarak tüm gelişmeler sosyal medya hesaplarımızdan ve web sitemizden ilan edilecektir. Farklı kaynaklara itibar ederek mağdur olmamanızı dikkatle öneririz. Yurt başvuruları ile alakalı olarak YÖK ve Bilim Kurulu'nun kararlarını beklemekteyiz.” denildi.



Emlak365.com


Gündem Haberleri