KYK kredi borcu vergi dairesine düşenler ne olacak, taksitlerini aksatanın faizi silinecek mi?

Kabine'den KYK kredi faizlerinin silinmesine ilişkin çıkan karar sonrasında akıllarda birçok soru işareti oluştu. KYK kredi borcu düzenlemesine ilişkin ayrıntılar haberimizde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalar ile gençlerin yüzünü güldürdü. Bir süredir tartışma konusu olan KYK kredi borçlarıyla ilgili gerekli düzenlemenin yapıldığını söyleyen Erdoğan, KYK kredi faizlerinin silindiğini ve öğrencilerin yalnızca anapara ödemesi yapacaklarını açıkladı.

Bu açıklamanın ardından KYK kredi borçlarıyla ilgili akıllarda birçok soru işareti oluştu. Daha önce borcunu faizli bir şekilde ödeyenler alınan karardan memnun olmazken, KYK kredi borcu düzenlemesinin kimleri kapsadığı, ödemelerin ne zaman başladığı gibi sorular araştırılıyor.

Kimlerin KYK kredi borcu faizi silinecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ‘ anapara ‘ ödemesi, öğrencinin normal öğrenim süresi boyunca aldığı toplam kredi miktarını ifade ediyor. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından KYK borç ödeme takviminde düzenleme yapılacak. Ekim ayında TBMM’nin tatilden dönmesiyle birlikte karar yasalaşacak ve ödeme tutarlarına ilişkin ayrıntılı bilgi o zaman ortaya çıkacak.

KYK kredi borcu düzenlemesinden öğrenim kredisi kullanmış ve borcunu henüz ödememiş olan herkes yararlanacak. KYK borçları için mezuniyet yılına bakılmayacak ve KYK kredi borcu olan herkes bu düzenleme kapsamında bulunacak.

Ayrıca öğrenci kredilerinden yalnızca anapara miktarı devlet tarafından talep edilecek. Fakat geri ödeme takvimine uymayan ve taksitlerini aksatan kişilerin faizleri silinmeyecek.

KYK kredi borcu vergi dairesine düşenler ne olacak?

KYK öğrenim kredisi borcunu ödeyememesi nedeniyle mevcut borcu vergi dairesine aktarılanlar için ödeme planı, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanacak. İlerleyen günlerde KYK kredi borcu düzenlemesiyle ilgili ayrıntılı bilginin verilmesi ve öğrencilerin net bilgilere ulaşması bekleniyor.

Gündem Haberleri