LGS 2021 Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak, Nereden Ve Nasıl Öğrenilecek?

Yaklaşık 1 milyon öğrenci bugün 6 Haziran 2021 Pazar Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girdiler. Öğrencilerin ve velilerin büyük bir heyecan yaşadığı LGS 2021'in bitmesinin ardından yine büyük bir merak başladı. LGS 2021 sonuçları ne zaman açıklanacak?

Türkiye'de yapılan en önemli sınavlardan birisi olan LGS sınavı bugün gerçekleştirildi. Ülkenin 81 ilinde öğrenciler LGS 2021 sınavında ter döktüler.Yıl boyunca bu sınava hazırlanan öğrenciler bundan sonraki eğitim hayatları üzerinde büyük bir etki yapacak olan LGS sınavının sonrasında sınav sonuçlarına dair bekleyiş içerisine girdiler.

LGS sınavları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılıyor. Bu sınav sonuçlarına göre öğrencilerin bundan sonra devam edecekleri eğitim kurumu belirleniyor. İyi eğitim veren okullara girebilmek için öğrencilerin LGS 2021 sınavından başarılı olmaları ve iyi sayılabilecek bir puan almaları gerekiyor. Bundan dolayı ailelerin de çok önem verdiği LGS sınavı için araştırmalar hız kazandı.

LGS 2021 SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim bakanlığı LGS 2021 sınav sonuçlarına dair takvimi daha önceden kamuoyuna ilan etmişti. Koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim yapılan bir yılın en önemli sınavlarından birisi olan LGS sınavının sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen bilgilere göre LGS 2021 sonuçları 30 Haziran 2021 tarihinde açıklanacak. LGS'ye giren öğrenciler ve onların velileri 30 Haziran'a kadar heyecanlı bir bekleyiş sürecini yaşamak zorunda kalacaklar.

LGS 2021 SONUÇLARI NASIL VE NEREDEN ÖĞRENİLİR?

LGS 2021 sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenciler ve onları aileleri bu sonuçların nasıl öğrenileceğini merak ediyorlar. LGS'ye giren öğrenciler 30 Haziran 2021 tarihinden itibareb LGS 2021 sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilecekler. LGS 2021 sonuç sorgulama ekranına TC kimlik numaralarını giren öğrenciler LGS sınavından aldıkları puanları ve puanların ayrıntılarını görebilecekler.

LGS 2021 sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin puanları netlik kazanacak ve gidebilecekleri eğitim kurumları belirlenecek. Bunun için de sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından bir başka süreç başlayacak. O sürecin ardından öğrencilerin yeni okulları belli olacak.

Gündem Haberleri