LGS sınavı ne zaman, sınav giriş belgesi nasıl alınır? LGS ücretli mi 2022?

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için heyecanlı bekleyiş başladı. ÖSYM tarafından LGS sınav, başvuru ve sonuç tarihleri açıklandı. LGS sınav giriş belgesi ne zaman verilecek? İşte yanıtı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaokul öğrencilerinin liseye geçerken girdikleri Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için geri sayım başladı. Öğrencilerin hangi liseye gideceklerinin belirlenmesinde rol oynayan LGS için takvim açıklandı. LGS başvuruları okullar tarafından otomatik olarak yapılıyor.

LGS 2022 ne zaman yapılacak?

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) bu yıl 5 Haziran 2022 tarihinde yapılacak. İki oturum halinde yapılacak olan sınavın, birinci oturumu 09.30'da, ikinci oturumu ise saat 11.30'da başlayacak. Sınavın ilk bölümünde Türkçe, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ve yabancı dil derslerinden toplam 50 soru yöneltilecek. İkinci oturumda da matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak. İki oturum için öğrencilerin toplam 155 dakika süresi olacak.

LGS sınav giriş belgeleri ne zaman, nereden alınır?

LGS sınav giriş belgeleri 7 Mayıs 2022 tarihinden itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıklanacak. Öğrenciler sınav giriş belgelerini, okul müdürlüklerinden alacaklar. Söz konusu belgeler okul müdürünün mührü ile öğrencilere teslim edilecek ve öğrenciler bu belge olmadan sınava giremeyecekler.

LGS sonuçları ne zaman açıklanır?

5 Haziran tarihinde yapılacak LGS için sonuç tarihi de belirlendi. Bu kapsamda LGS sonuçları 30 Haziran 2022 tarihinde MEB GOV TR üzerinden açıklanacak. Öğrenciler sınav sonuçlarını sadece bu internet sitesi üzerinden öğrenebilecekler ve evlerine ek bir sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Öte yandan LGS başvuru işlemleri okullar tarafından otomatik olarak yapılmaktadır.

Emlak365.com

Gündem Haberleri