LGS'de at sorusu iptal mi edildi, hangi sorular iptal? 12. sınıfta devamsızlıktan kalma var mı? Bakan Özer açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer LGS'de hangi sorular iptal edilecek sorusuna yanıt verdi. Bakan Özer, 12. sınıf öğrencileri ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı geride kalırken, yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrenci iyi bir lisede eğitim görebilmek için sınavda ter döktü. 5 Haziran 2022 tarihinde iki oturum halinde gerçekleşen LGS sonrasında soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı.

LGS sorularının sosyal medyada paylaşılmasıyla at görselinin bulunduğu soru gündem olmuş ve 8. sınıf öğrencileri için çok zor ve zaman kaybı yaratacak bir soru olduğu iddia edilmişti.

Tepkilerin büyümesi üzerine sorunun iptal edilebileceği düşüncesi bulunuyordu. Ancak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, soru iptal konusuna son noktayı koydu.

LGS'de iptal edilen soru var mı, hangi sorular iptal edildi 2022?

LGS maratonu geride kalırken, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, son günlerin tartışma konusu olan soru iptali konusuna değinerek, LGS'de iptal edilen hiçbir soru olmadığını ve LGS sonuçlarının 30 Haziran'da açıklanacağını ifade etti.

Bakan Özer, ayrıca Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek olan 12. sınıf öğrencileri için de bir duyuru yaptı. Öğrencilerin devamsızlık konusunda sorun yaşaması ve ders çalışmaya ağırlık vermesi nedeniyle destek olunacağını aktaran Özer, 12. sınıf öğrencilerinin devamsızlıktan sınıfta bırakılmayacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in açıklamaları doğrultusunda LGS'de herhangi bir soru iptal edilmeyecek ve YKS sınavına girecek olan 12. sınıf öğrencileri devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarı yapmayacak.

Gündem Haberleri