LGS'deki at sorusu nedir, cevabı ne, hangi şık doğru? Sosyal medyada gündem yarattı

LGS 2022 geride kalırken Türkçe testinde yer alan at sorusu sosyal medyayı karıştırdı. Birçok kişi LGS'deki at sorusunun cevabı ne araştırıyor. İşte doğru yanıt.

5 Haziran 2022 günü gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı'ndan (LGS) sonra Türkçe testinde çıkan bir soru tartışma yarattı. Bir at görselinin verildiği ve buna yönelik sorulan soru, sosyal medyada gündem olurken sorunun 8. sınıf öğrencilerine sorulmak için fazla zor olduğu ifade edildi.

LGS'deki at sorusu nedir, cevabı ne?

LGS 2022 sonrasında soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı. Sınavdan çıkan öğrenciler arasında tartışma yaratan sorulardan biri at görselinin bulunduğu soru oldu. LGS Türkçe testinde yer alan soru şu şekildeydi:

'' Atların çeşitli yürüyüş biçimleri vardır. Birçok at ırkı doğuştan gelen yetenekle tırıs, rahvan, adeta, kenter ve dörtnal o9larak adlandırılan biçimde yürüyebilir. Kenter yürüyüşünde atın ayak hareketlerinin aşamaları şunlardır:

1 aşama: Arka ayaklardan biri, örneğin sol arka ayak, yere basar ve atı öne doğru iter. Bu sırada diğer üç ayak havadadır ve ileri doğru hamle yapar.

2 aşama: sağ arka ve çaprazındaki ayak yere basar, bu sırada diğer ayaklar havadadır.

3 aşama: Ön sağ ayak yere değerken çaprazındaki ayak yere basmaktadır.

4 aşama: at kısa bir süreliğine de olsa havada asılı kalır. Bu sırada atın ayakları uzatılmış vaziyette değil, bükülü vaziyettedir.

Buna göre aşağıdaki görsellerden hangisi 'kenter yürüyüşünün' numaralanmış aşamalarından herhangi birine ait olamaz?

Öğrenciler arasında tartışma yaratan ve daha sonra sosyal medyada paylaşılan soruya birçok farklı cevap verildi. Kimileri soruyu yanıtlamakta zorlanırken kimileri ise hemen yanıt verebildiğini belirtiyor. Bazı kullanıcılar ise bu kadar zor bir sorunun öğrencilere LGS sınavında sorulamayacak kadar zor olduğunu ifade ediyor.

LGS 2022'de yer alan at sorusunun yanıtı ise A şıkkı olarak açıklandı.

Gündem Haberleri