Life Threatening Notification (Hayati uyarı bildirimi) nedir, nasıl kapatılır?

12 Haziran öğle saatlerinde AFAD tarafından tüm telekomünikasyon cihazlarına gönderilen hayati uyarı bildirimi vatandaşlarda panik yaşattı. Life Threatening Notification nedir?

12 Haziran öğle saatlerinde AFAD tarafından tüm telekomünikasyon cihazlarına gönderilen hayati uyarı bildirimi vatandaşlarda panik yaşattı. Bir anda mobil telefonlara gelen bu bildirim sonrasında panik yaşayan vatandaşlar ne yapacağını bilemezken mesajı okuduktan sonra biraz olsun rahatladı. Kısa süre içerisinde sosyal medyaya düşen bu anlar ise vatandaş da tepki yaratırken bu acil uyarı bildirimi, hayati uyarı bildirimi nedir ve nasıl kapatılacağı araştırılmaya başlandı.

İşte detaylar geliyor..

Apple cihazlar tarafından gelen bu uyarı bildiriminden çıkan ses tonu vatandaşlar da panik oluşturdu. "Life Threatening Notification" ve "Hayati uyarı bildirimi" olarak gelen bu bildirimin ise ne anlama geldiği ve nereden kapatılacağı araştırmaya başladı.

Apple ise bu konu ile ilgili daha önce bir açıklama yapmıştı. İşte detaylar!

HAYATİ UYARI BİLDİRİMİ NEDİR, NASIL KAPATILIR?

Apple resmi internet sitesinde bu konu ile ilgili bir duyuru metni yayınlandı. İşte o metin:

"iPhone ve Apple Watch'unuzdaki acil durum, hükümet ve kamu güvenliği uyarılarını nasıl açacağınızı öğrenin.

iPhone ve Apple Watch'unuzda acil durum, hükümet ve kamu güvenliği uyarıları alabilirsiniz. Acil bir durumda şunlarla karşılaşabilirsiniz:

  • Ülke veya bölgenizdeki hükümet tarafından yayınlanan uyarılar
  • Güvenlik veya yaşamla ilgili yakın tehdit içeren durumlara ilişkin uyarılar
  • Olağanüstü iklim koşullarına ilişkin uyarılar
  • AMBER uyarıları (America's Missing: Broadcast Emergency Response)*
  • Kamu Güvenliği Uyarıları*

*AMBER uyarıları ve Kamu Güvenliği tüm ülkelerde veya bölgelerde kullanılamaz.

HAYATİ UYARI BİLDİRİMİ NASIL KAPATILIR?

Saptanmış olarak, Hükümet Uyarıları aygıtınızda açıktır.1 Bir hükümet uyarısı aldığınızda alarma benzer özel bir ses duyarsınız. Bu uyarıları açmak veya kapatmak istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Ayarlar > Bildirimler'e gidin.
  2. Ekranın en alt kısmına kaydırın.
  3. Hükümet Uyarıları'nın altında, ilgili uyarı türünü açın veya kapatın.

1. Hükümet Uyarıları özelliği yalnızca desteklenen operatörlerin SIM kartları ile kullanılabilir. Apple Watch'unuzun bu uyarıları alabilmesi için bir Wi-Fi ağına bağlı olması veya iPhone'unuzun da bunları alabiliyor olması ve yakınınızda bulunması gerekir. iPhone'unuz yakında olmasa bile Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) veya sonraki Apple Watch modellerinde, desteklenen operatörler tarafından sunulan bir hücresel planı kullanarak bu uyarıları alabilirsiniz. Daha fazla bilgi için operatörünüzle irtibat kurun.

2. Bazı ülke veya bölgelerde Hükümet Uyarıları'nı etkisizleştiremeyebilirsiniz."

Gündem Haberleri