Lokantalar, Restoranlar Ve Kafeler Ne Zaman Açılacak?

Türkiye'de koronavirüs tedbirleri uygulanmaya devam edilirken vatandaşlar açılmanın ne şekilde olacağını merak ediyorlar. Özellikle lokanta, kafe ve restoranların ne zaman açılacakları öğrenilmek isteniyor.

Türkiye'de koronavirüs tedbirleri en üst seviyeden uygulanmaya devam ediliyor. Tam kaanma sokağa çıkma yasakları kapsamında oldukça yaygın bir kapanma süreci yaşanıyor. Çok sayıda işletme bu nedenle faaliyetine ara vermek veya kısmi hizmet vermek zorunda kaldılar. Bu nedenle de çok yüksek boyutta maddi zarar meydana geldi. Özellikle lokanta, restoran ve kafelerin ne zaman açılacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

KAFE, RESTORAN VE LOKANTALAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Türkiye'deyaz aylarının yaklaşması ile turizm hesapları ve planlamaları yapılmaya başlandı. Bundan dolayı da özellikle truzim sektörüne de hizmet sunan lokanta, restoran ve kafelerin yeniden faaliyete geçip müşteri kabul etmelerine dair yapılacak düzenleme merak edilmeye başlandı. Edinilen bilgilere göre daha önce olduğu gibi yine kademeli bir normalleşme sözkonusu olacak. Lokantalar, kafeler ve restoranlar önce yüzde 50 kapasite ile açılacaklar. Ardından ise 15 günde bir değerlendirme yapılarak bu işletmelerin faaliyetlerine dair olumlu veya olumsuz kararlar alınacak.

Lokantaların, kafelerin ve restoranların açılışına dair kararı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi verecek. Ancak bu konuda en önemli etki Bilim Kurulu'nun tavsiye kararı olacak. Bilim Kurulu'nun tam bir açılmaya sıcak bakmayacağı tahmin edilirken tedbirlerle beraber kademeli açılışı Ramazan Bayramı sonrasında onay vereceği yorumları yapılıyor. Bu kademeli açılışın net detaylarını ise kamuoyuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Kabine toplantısında yapılacak değerlendirmeler sonucunda kafelerin, restoranların ve lokantaların ne zaman açılacağı netleşecek. Ancak kabine toplantısının Ramazan Bayramı'ndan önce mi yoksa sonra mı yapılacağı bilinmiyor. Normal takvime göre 15 günde bir yapılan kabine toplantısı 10 Mayıs'ta gerçekleştirilmeliydi. Ancak kabine toplantısının ne zaman yapılacağına dair bir resmi açıklama henüz yapılmadı. Bu hafta içi kabine toplantısı yapılabileceği gibi toplantı tarihinin Ramazan Bayramı sonrasına ertelenebileceği de ihtimaller arasında bulunuyor.

Gündem Haberleri