Mahkemenin Ekrem İmamoğlu kararı belli oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açılan davada kara çıktı. Ekrem İmamoğlu için mahkemeden hapis ve siyasi yasak kararı çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Yüksek Seçim Kuruşu /YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesi görülen davada bugün karar duruşması yapıldı. Bir önceki duruşma 11 Kasım tarihinde görülmüş ama karar için bugüne ertelenmişti. Ekrem İmamoğlu hakkında 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istenen duruşmaya Başkan Ekrem İmamoğlu daha önce olduğu gibi yine duruşmaya katılmadı.

EKREM İMAMOĞLU DAVASINDA KARAR ÇIKTI!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açılan davada Cumhuriyet Savcısı bir önceki celsede Ekrem İmamoğlu’nun kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemişti ve bugün bu mutalaayı tekrar etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatları tarafından bugün savunma yapıldı. Avukatlar savunma için süre istediler ama bu süre talebi de reddedildi. Mahkemede karar için duruşmaya ara verildi. Ardından mahkeme heyeti kararı açıkladı. Buna göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak getirildi. Ayrıca Başkan İmamoğlu 2 yıl 7 ay 15 gün de hapis cezasına çarptırıldı.

Alınan bu karar ile beraber İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak getirildi. Bundan dolayı Ekrem İmamoğlu belediye başkanlığını bırakmak zorunda kalacak. Ayrıca herhangi bir siyasi faaliyette de bulunamayacak. 

Gündem Haberleri