MAK Danışmanlık Ocak Ayı Seçim Anketi Sonuçları Açıklandı! Hangi Partilerin Oy Oranları Düşüşe Geçti?

MAK Danışmanlık Şirketi tarafından Ocak ayında yapılan detaylı seçim anketinin sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Katılımcılara çok sayıda soru yöneltilirken Türkiye'de seçmenin de nabzı ölçüldü.

MAK Danışmanlık Şirketi tarafından Ocak ayında yapılan detaylı seçim anketinin sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Katılımcılara çok sayıda soru yöneltilirken Türkiye'de seçmenin de nabzı ölçüldü.

Türkiye'de anket şirketleri tarafından vatandaşın siyasi tercihlerinde meydana gelen değişimler dönem dönem ölçülmeye devam ediliyor. Son olarak MAK Danışmanlık Şirketi tarafından yapılan anket çalışmasının sonuçları açıklandı.



ŞİDDET OLAYLARI MÜNFERİT!



Son günlerde gazetecilere ve siyasilere yönelen şiddet olayları hakkında anket katılımcılarının yüzde 41'i bu saldırıları münferit olaylar olarak değerlendirirken yüzde 28'i ise ülkenin yeniden kardeş kavgasına sürüklenmesinden endişe duyduklarını ifade ettiler.



YARIN GENEL SEÇİM OLSA HANGİ PARTİ YÜZDE KAÇ OY ALIR?



Katılımcılar anket sırasında, “Yarın genel seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?” sorusunuda yanıtladılar. Anket sonuçlarına göre kararsızlar dağıtılmadan partilerin oy oranları şöyle açıklandı:



AK Parti: Yüzde 32,2



CHP: Yüzde 22,5



İYİ Parti: Yüzde 12,3



HDP: Yüzde 8



MHP: Yüzde 7,7



Gelecek Partisi: Yüzde 2,2



DEVA Partisi: Yüzde 2



Saadet Partisi: Yüzde 1,3



KARASIZLAR DAĞITILDIKTAN SONRA YÜZDE 10 BARAJINI ÜÇ PARTİ GEÇİYOR



Kararsız seçmenlerin tüm partilere dağıtılmasının ardından çıkan tabloya göre ise yalnızca 3 siyasi parti yüzde 10 seçim barajını aşabiliyor. HDP ve MHP seçim barajı engeline takılıyor. İşte kararsız seçmenlerin dağıtılmasında sonra oluşan oy dağılımı:



AK Part: Yüzde 35,6



CHP: Yüzde 24,9



İYİ Parti: Yüzde 13,6



HDP: Yüzde 8,9



MHP: Yüzde 8,5



Gelecek Partisi: Yüzde 2,5



DEVA Partisi: Yüzde 2,3



Saadet Partisi: Yüzde 1,6



ERKEN SEÇİMİ GEREKLİLİK GÖRENLERİN SAYISI DAHA FAZLA



Ankette katılımcılara yöneltilen bir başka soru ise “Size göre Türkiye'de erken bir genel seçim gerekli midir?” oldu. Katılımcıların yüzde 49'u erken seçimi gereklilik olarak görürken yüzde 41'i ise erken seçime lüzum olmadığı yanıtını verdiler. Yüzde 10'luk kısım ise kararsızlardan ve cevap vermeyenlerden oluştu.



Emlak365.com

Gündem Haberleri