Malatya Çevre Yolu Ücretli Mi? Hangi İlleri Birbirine Bağlıyor?

Malatyalıların heyecanla beklediği Malatya Çevre Yolu hizmete açıldı. Vatandaşlar Malatya Çevre Yolu ücretli mi, hangi illeri birbirine bağlıyor sorularının yanıtını arıyor. İşte aytrıntılar.

Türkiye için büyük önem taşıyan projelerden biri olan Malatya çevre yolunun birinci etabı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans katılımıyla hizmete açıldı. Ulaşımı rahatlatacak çevre yolunun henüz birinci etabı hizmete açılırken, çevre yolunun tamamının hizmete açılmasıyla ağır tonajlı taşıt trafiği ve transit taşıt trafiği şehir dışına alınacak. Böylelikle Malatya şehir merkezindeki trafik yoğunluğunun azaltılması sağlanacak ve vatandaşlara konforlu bir ulaşım sunulacak.

MALATYA ÇEVRE YOLU ULAŞIMA AÇILDI!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Malatya Çevre Yolu'nun Malatyalıların yaşam kalitelerini artırmak ve kesintisiz bir yolculuk sağlamaları için hayata geçirilen Malatya Çevre Yolu'nun tarihteki yerini alacağını bildirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlar için oldukça önemli olan Malatya çevreyolu projesine video konferans yöntemiyle katılım sağladı.

MALATYA ÇEVRE YOLU HANGİ İLLERİ BİRBİRİNE BAĞLIYOR?

Malatya şehir merkezinden geçen yoldaki trafik yoğunluğunu azaltacak Malatya Çevre Yolu projesinin birinci etabı bugün itibarıyla hayata geçirildi. 26 kilometrelik 1. Kesim kapsamında, 17,5 kilometre uzunluğundaki Darende-Gölbaşı ayrımı - Sivas ayrımı arası ile 9 kilometre uzunluğundaki Akçadağ bağlantı yolu olmak üzere toplamda 26 kilometrelik yol kesimi tamamlandı.

Malatya Çevre Yolu ile yıllık 186 milyon lira tasarruf sağlanmasının yanı sıra, Doğu Anadolu Bölgesi'ni batıya bağlayan ve 16 ilin geçiş güzergahında bulunan Malatya şehir geçişi de Çevre Yolu ile birlikte rahatlamış olacak.

Trafiğin en yoğun olduğu saatlerde 1 saate kadar çıkan şehir geçişi, bu yol ile 25 dakikaya düşecek.

MALATYA ÇEVRE YOLU ÜCRETLİ Mİ?

Malatya Çevre Yolu projesine ilişkin herhangi bir ücret tarifesi açıklanmadı. Malatya Çevre Yolu geçişi ücretsiz olacak.

Haber: Emlak365.com

Gündem Haberleri