Malatya'da ardı ardına depremler! AFAD ve Kandilli duyurdu!

Deprem felaketinin ardından bölgede artçım depremler meydana gelmeye devam ediyor. Malatya'da ardı ardına gerçekleşen artçı depremler vatandaşları yine endişelendirdi. AFAD ve Kandilli depremler ile alakalı olarak açıklama yaptı.

Türkiye deprem felaketinin izlerini silmeye çalışırken deprem bölgesinde artçı depremlerin ardı arkası kesilmiyor. Bölge insanında deprem büyük bir haklı endişeye neden olurken bazı artçı depremlerin sarsıntısı yüksek olabiliyor. Özellikle fazla derinliği olmayan depremlerden dolayı insanlar kısa süreli bir panik yaşıyorlar. Akşam saatlerinde Malatya'da yine ardı ardına artçı depremler meydana geldi. Bu depremlere dair hem AFAD Deprem Dairesi hem de Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü bilgilendirme yaptı. 

KANDİLLİ AÇIKLADI!

Kandilli tarafından yapılan deprem açıklamasına göre bugün saat 17:53'te Malatya'nın Pütürge ilçesi merkezli bir deprem gerçekleşti. Bu depremin büyüklüğü 4.1 şiddetinde ölçülürken derinliğinin 5 km olduğu bildirildi.

Aynı şekilde saat 17:4'te de Malatya'nın Doğanşehir ilçesi merkezli bir deprem daha meydana geldi. Yapılan resmi açıklamaya göre o depremin büyüklüğü de 4.9 olarak ölçüldü. Bu depremin de 5 km derinlikte gerçekleştiği bildirilirken oldukça yakın bir derinlikte deprem gerçekleşmesinden dolayı vatandaşlar bu sarsıntıyı net şekilde hissettiler. 

AFAD Deprem Dairesi tarafından da gerçekleşen depremlere dair aynı açıklamalar yapıldı. Bu depremlerin meydana gelmesi bölge insanını artık alıştırmaya başladı. Sarsıntıları kanıksayan vatandaşlar artçı depremlerle yaşamayı öğrendiler. Ayrıca bölgede vatandaşların hasarlı binalarda yaşıyor olmamaları nedeniyle bu sarsıntılar herhangi bir olumsuzluğa da neden olmuyor. Ağır hasarlı olan ve henüz yıkılmamış binaların bu artçı depremlerle yıkılma tehlikesi bulunuyor.

Öte yandan deprem uzmanları artçı depremler ile alakalı olarak vatandaşları uyarmaya devam ediyorlar. Bu artçı depremlerin bölgede bir yıl devam edebileceğini belirten uzmanlar en şiddetlisinin 6.8'in üzerine çıkmayacağını belirtiyorlar. Zaman içerisinde şiddeti azalacak olan artçı depremlerin bir süre sonra bir çoğu hissedilmeyecek. 

Gündem Haberleri