Malatya'da deprem! AFAD açıkladı, deprem bölgesi sallandı!

AFAD Deprem Dairesi yeni bir deprem duyurusu yaptı. Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre Malatya'da bir deprem daha gerçekleşirken bu depremin şiddeti 4.7 olarak ölçüldü.

Türkiye'de deprem felaketinin ardından tek gündem deprem haline geldi. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki büyük depremin ardından bölgedeki fay hatlarında deprem uzmanların belirttiği şekilde hareketlilik başladı. Bu depremlerin ardından artçı depremler meydana gelmeye devam ediyor. AFAD Deprem Dairesi yeni bir deprem duyurusunda bulundu. 

MALATYA'DA DEPREM!

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre Malatya'da yeni bir deprem meydana geldi. Kahramanmaraş depreminin etkisi ile büyük bir yıkıma uğrayan iller arasında yer alan Malatya'da Pütürge ilçesinde 23:25'te yeni bir deprem daha gerçekleşti. Bu depremin şiddeti 4.7 olarak ölçülürken derinliğinin 7 km olduğu bildirildi. 

SARSINTI HİSSEDİLDİ!

Malatya'nın Pütürge ilçesinde gerçekleşen deprem nedeniyle başta Malatya olmak üzere çevre illerden de bu sarsıntı hissedildi. Kısa süren bu sarsıntının ardından herhangi bir yıkım olup olmadığı bilinmiyor. Bu konuda kamuoyuna yeni bir bilgi verilmedi. Ancak hasarlı binaların bu artçı depremlerle yıkılma riski çok yüksek görülüyor. Bundan dolayı vatandaşların bu binalara girmemeleri hatta yanlarından bile geçmemeleri isteniyor. 

SİVAS DA SALLANDI!

AFAD tarafından dün akşam bir açıklama yapılmış ve Sivas'ın Gürün ilçesinin de afet kapsamına alındığı bildirilmişti. Bu akşam Sivas'ın Gürün ilçesinde de bir deprem meydana geldi. Bu depremin şiddetinin 4.7 olduğu açıklanırken herhangi bir yıkıma neden olmadığı kamuoyuna duyuruldu. Ayrıca bu gece Akdeniz açıklarında da bir deprem meydana geldi ve onun da şiddeti 4.0 olarak kamuoyuna duyuruldu. 

ARTÇI DEPREMLER SÜRECEK!

Deprem bölgesi ve yakınlarında artçı depremler sürekli olarak meydana geliyor. Bu depremler genelde küçük şiddetli depremler oluyor. Ancak 4'ün üzerinde depremler vatandaşlarca hissedilebiliyor. Bazen de 5'in üzerinde depremler gerçekleşiyor. Deprem uzmanları bu sarsıntıların 1 yıl boyunca devam edeceğini belirtiyorlar. 

Gündem Haberleri