Maliyetler Katlandı, Sürücü Kursları Bir Bir İflas Ediyor

Akaryakıt fiyatlarındaki artışın ardından maliyetlerin de artması nedeniyle ayakta durmakta zorlanan sürücü kursları iflasın eşiğine geldi. Sürücü kurslarının durumu TBMM gündemine de taşındı.

Enerji sektöründe ve akaryakıt sektöründe meydana gelen fiyat artışları neredeyse tüm sektörleri sarstı. Sürücü kursları da zamlardan nasibini aldı ve sektör temsilcilerinden peş peşe iflas haberleri gelmeye başladı. Pek çok sürücü kursu iflas etti ve kapandı. Sürücü kurslarında yaşanan sıkıntı Meclis gündemine de taşındı.

Sözcü'nün haberine göre, akaryakıt zamları vatandaşı, otobüs, nakliye, servis esnaflarını ve sürücü kurslarını zora soktu. CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, konuya ilişkin açıklama yaparak “Araba, eğitmen giderleri, işyeri kirası, araç sigorta bedelleri ile artan akaryakıt fiyatları sürücü kurslarının Türkiye genelinde iflasına neden oluyor" ifadelerini kullandı.

SÜRÜCÜ KURSLARININ DURUMU MECLİS'E TAŞINDI

TBMM'de açıklama yapan Tutdere, en büyük gideri akaryakıt olan otobüs, servis, nakliye esnafları ve sürücü kurslarının gelen zamlar karşısında ayakta kalmak için çetin bir mücadele verdiklerini, vatandaşın otobüs biletlerinin fiyatlarındaki artış nedeniyle seyahat edemez hale geldiğini vurguladı.

SÜRÜCÜ KURSLARI BİR BİR KEPENK KAPATIYOR

Artan maliyetler nedeniyle sürücü kurslarının büyük sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, akaryakıt fiyatlarına peş peşe gelen zamlar sonrasında Türkiye genelinde sürücü kurslarında iflaslar yaşandığını söyleyerek sektöre destek çağrısında bulundu.

27 HAZİRAN 2022 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Motorinin litre fiyatı ortalama İstanbul'da 30,00 TL’ye, Ankara’da 30,09 TL’ye, İzmir’de 30,09 TL’ye çıktı.

Ankara'da benzin litre fiyatı 27,35 TL, motorin litre fiyatı 30,09 TL, LPG litre fiyatı da 12,44 TL olarak satılıyor. İzmir'de benzin litre fiyatı 27.37 TL, motorin litre fiyatı 30,09 T, LPG litre fiyatı 12,13 TL'den satılıyor.

İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 27,25 TL, motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 29,98 TL, LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 12,42 TL.

Gündem Haberleri