Manchester City'de Haaland Fırtınası Devam Ediyor

Premier Lig'de Wolverhampton'u konuk eden Manchester City karşılaşmayı 3-0 kazandı. City'nin golleri Norveçli yıldız oyuncu Erling Haaland kaydederken, genç yıldız bu sezon 4. kez hat-trick yaptı ve gol sayısını 25'e çıkardı. Haaland Premier Lig'de açık ara farkla gol krallığında zirvede.

Sezon başında Borussia Dortmund'dan Manchester City'e transfer olan Erling Haaland genç yaşına rağmen Premier Lig'i sallamaya devam ediyor. Norveçli golcü oyuncu takımın bugün oynadığı Wolverhampton maçında 14 dakikada 3 gol kaydetti. Haaland böylelikle bu sezon 4. kez hat-trick yaptı. 

Dünyanın önde gelen futbol kulüplerinden biri olan Manchester City, sezon başında 60 milyon avro bonservis bedeli ödeyerek kadrosuna kattığı Erling Haaland ile adeta uçuyor. Her ne kadar Premier Lig'de zirveden 5 puan geride kalsalar da Haaland taraftarı adeta mest ediyor. 

Haaland Durdurulamıyor

Henüz 22 yaşında olmasına karşın oynadığı tüm takımlarda gol makinasına dönüşen Haaland'ın yıldızı Almanya Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund'da parladı. Dortmund formasıyla çıktığı 89 maçta 86 gol 23 asistle 109 gole doğrudan katkı sağlayan Haaland, bu performansıyla futbolun beşiği Premier Lig'e transfer oldu.

Sezon başında Manchester City'nin 60 milyon avro bonservis bedeli ödeyerek kadrosuna kattığı Haaland, şimdiden kariyerinin en iyi sezonunu geçirmeye başladı. City formasıyla çıktığı maçlardan sadece 6'sında gol sevinci yaşayamayan Haaland, bu karşılaşmaların birinde de sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalmıştı. 

City'nin gol makinesi Haaland, rakip savunmaların korkulu rüyası haline geldi. Oldukça yetenekli bir futbolcu olan Haaland, aynı zamanda güçlü fiziğiyle de mücadele edilmesi oldukça zor bir isim. Golün adeta kokusunu alan Norveçli yıldız, henüz kariyerinin başında olmasına karşın 209 maç oynadı ve bu maçlarda tam 166 gol kaydetti. 39 kez de arkadaşlarına gol pası veren Haaland, 205 gole doğrudan katkı sağlayarak, ortalama kariyeri boyunca çıktığı tüm maçlarda gol katkısı sağladı.

Bu Sezon 4. Hat-trick

Erling Haaland, Manchester City formasıyla şimdiye kadar olan kariyerinin en iyi sezonunu geçiriyor. Sakatlık nedeniyle birkaç maç kaçırmış olmasına karşın Premier Lig'de 19 maç oynadı. Haaland, bu maçlarda tam 25 gol atıp 3 de asist yaptı. City formasıyla toplam 26 resmi maça çıkan Norveçli yıldız, 31 kez rakip ağları havalandırdı.

Haaland takımının Premier Lig'de son oynadığı Wolverhampton maçının da yıldızı oldu. Karşılaşmanın 40. dakikasında ilk golünü kaydeden Haaland, 49 ve 54. dakikalarda birer gol daha kaydetti. Böylelikle bu sezon 4 kere hat-trick yapan yıldız oyuncu, Crystal Palace, Nottingham Forest ve Manchester United maçlarında da 3 gol birden kaydetmişti.

Gündem Haberleri