Mansur Yavaş Belediye Şirketlerinin Tasfiyesi İçin Talimat Verdi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş belediye şirketlerinin tasfiyesi için talimat verdiğini açıkladı. Diğer belediye meclis üyeleri ne dedi?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş belediye şirketlerinin tasfiyesi için talimat verdiğini açıkladı. Diğer belediye meclis üyeleri ne dedi?

Yerel Seçimler geride kaldı ve yeni belediye başkanlarıda görevinin başına geldi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş meclis üyelerini topladı ve belediye şirketlerinin tasfiyesi için talimat verdiğini açıkladı.



Ankara Büyükşehir Belediye Meslis'i Mansur Yavaş başkanlığında toplandı.



Toplantının ana konusu Mansur Yavaş'ın belediye şirketlerinin tasfiyesi için talimat verdiğini açıklaması ile başladı.



Mansur Yavaş dün yapılan toplantının tutanağını Belediye Meclis Üyelerinin onayına sürdü.



AKP Grup Başkan Vekili Mümin Altunışık Tutanağın Oylanmasına Karşı Çıktı!



AKP Grup Başkan Vekili Mümin Altunışık, MHP ve AKP gruplarının belediye şirketlerinin denetlenmesine ve şeffaf yönetilmesine yönelik verdiklerin teklifin oylanmadığı sebebiyle tutanağın oylanmasına karşı çıktı.



AKP Grup Başkan Vekili Mümin Altunışık tekliflerin oylanmamasını kesinlikle görevi kötüye kullanmaya gireceğini belirtti.



Bunun üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, " Siz şöyle bir önerge de verebilirsiniz, 'Bundan sonra Mansur Yavaş idare etmesin çoğunluk var' diyebilirsiniz. Zarar eden şirketlerin yöneticilerinin görevine devamını istiyorsunuz. Belediye başkanının temsiliyet yetkisini kimse alamaz, bunu bana Ankara halkı vermiştir." açıklamasında bulundu.



Diğer meclis üyeleri de yüksek bir ses tonuyla aynı anda fikirlerini açıklamak isteyince toplantıya ara verilmek zorunda kalındı.



Haydar Demir: " Derdiniz Ankara'ya hizmet mi, yoksa belediye çalışmasını tıkamak mı? "



Aradan sonra Mansur Yavaş mecliste bulunan parti temsilcilerine söz verdi.Cumhuriyet Halk Partisi temsilcisi Haydar Demir "31 Mart'ta Mansur Yavaş, Ankara'ya hizmet amacıyla çıktığı yolda yetkiyi almışken, ilk toplantıda meclisi tıkamak, çalıştırmamak için böyle bir önerge verilmesini iyi niyetli görmüyorum.



Derdiniz Ankara'ya hizmet mi, yoksa belediye çalışmasını tıkamak mı?" açıklamasında bulundu.MHP adına söz hakkı alan Murat Ilıkan ise bu toplantının gündeminde danışman maaşlarının da olduğunun altına çizerek alkış ve yuhlamaların bitirilmesini istedi. Son olarak İYİ parti için konuşan Adnan Beker de meclisin denetim gölrevi göreceğini belirtti.



AKP Ankara il Gençlik Kolları Başkanı ve Keçiören Meclis Üyesi Ali Osman Özdemir, Mansur Yavaş'ın seçim öncesinde yaptığı konuşmasında, "Öğrenci evi statüsünde olan yerler için ilk meclis toplantısında yüzde 50 indirim uygulayacağız" açıklaması yaptığını hatırlattı, bunun yerine ilk meclis toplantısında danışman ücretlerinin yer almasını üzüntüyle karşıladığını söyledi.



Açıklamalarda sonra toplantıya ilişkin tutanak metni oy çokluğuyla kabul edildi.



Emlak365.com



Gündem Haberleri