Market Poşetleri Paralı Oldu, Naylon Poşet Kullanımı Yüzde 78 Azaldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan paralı poşet uygulaması ile naylon poşet kullanım oranı rekor seviyede azaldı. Detaylar haberimizde...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan paralı poşet uygulaması ile naylon poşet kullanım oranı rekor seviyede azaldı. Detaylar haberimizde...

1 Ocak 2019 tarihi itibari ile başlatılan paralı poşet uygulaması ile naylon poşet kullanım oranı rekor seviyede azaldı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Karadeniz İklim Değişikliği Eylem Planı programında gündeme dair önemil açıklamalarda bulundu.



İklim Değişikliği Tüm Türkiye'yi Tehdit Ediyor



Son dönemde artan dolu, fırtına, sel ve su baskınları ile toprak kaymaları Türkiye'nin iklim değişikliği nedeni ile yaşadığı etkileri bir kere daha gözler önüne serdi.



Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de artan iklim değişiklikleri nedeni ile yaşanan olumsuzluklar hem can hem de maddi kayıpların boyutlarını korkutucu seviyeye taşıdı.



Yaşanan olumsuzlukların en fazla can kaybına neden olduğu Karadeniz Bölgesi için hazırlanan eylem planı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklandı.



Bakan Murat Kurum "Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ilimizde dere güzergahı üzerindeki şu an iklim değişikliği sebebiyle olmaması gereken binaların tespitini de bir ay içinde tamamlayacağız. İnşallah 4 ilimizde bu tespitleri yapıp vatandaşlarımızı sağlam, güvenli konutlarına taşıma sürecine ve yeni inşaatların yapım sürecine bu yıl içinde başlamak istiyoruz" diyerek önlemlerin ivedilikle alınacağını söyledi.



Düzenlenen törende konuşan Bakan Murat Kurum plastik poşet kullanım oranının düştüğünü söyleyerek “Burada çok önemli bir güncel veriyi sizlerle paylaşmak isterim.Türkiye’deki beş büyük market zincirinin verilerine göre, geçtiğimiz yılın ilk 6 ayında 2 Milyar 54 Milyon olan poşet sarfiyatını bu yıl 464 milyona düşürdük.Buna göre, plastik poşet kullanımında yüzde 78 azalma görüldü.Buradan plastik poşet düzenlememize destek veren tüm vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.



Emlak365.com


Gündem Haberleri