Marketlerin Çalışma Saatleri Değişti! Marketler Saat Kaçta Açılacak, Kaçta Kapanacak?

Koronavirüs sürecinde Türkiye'nin 81 ilinde marketlerin çalışma saatlerine belirli bir düzenleme getirilmişti.

Koronavirüs sürecinde Türkiye'nin 81 ilinde marketlerin çalışma saatlerine belirli bir düzenleme getirilmişti. İçişleri Bakanlığı'nın belirlediği saatler 1 Temmuz 2020 tarihi itibariyle yeniden değişti. BİM, A101, Şok, Migros, Carrefour saat kaçta açılacak, saat kaçta kapanacak?

İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye'de koronavirüs sürecinde marketlerde yoğunluğu azaltmak için çalışma saatlerine düzenleme getirilmişti. Bu süreçte marketlerin tamamı sabah 09:00 ile akşam 21:00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet verebiliyorlardı.



İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 81 İL VALİLİĞİNE GENELGE GÖNDERDİ



Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) tarafından alınan tavsiye kararını değerlendiren Bilim Kurulu marketlerin çalışma saatlerindedeğişiklik yapılmasını onayladı. Bilim Kurulu'nun bu kararını İçişleri Bakanlığı 81 ile gönderdiği genelgeyle duyurdu.



MARKETLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ KORONAVİRÜS ÖNCESİNE DÖNDÜ



Yayınlanan genelgeye göre 81 ilde marketlerin tamamı koronavirüs süreci öncesindeki çalışma saatlerine dönebilecekler. Buna göre marketler kendi politikaları gereği yapacakları düzenlemeyle sabah 08:00'da açılıp gece 23:00'da kapanabilecekler. Tüm marketler kendi çalışma saatlerini kendileri belirleyecekler.



MARKETLER SAAT KAÇTA AÇILACAK



A101, Şok, BİM, Carrefour, Migros ve diğer ulusal ve yerel marketlerin, süper marketlerin yeni çalışma saatleri bu işletmeler tarafından müşterilerine duyurulacak. Bu işletmeler çalışma saatleri konusunda tamamen bağımsız hareket edebilecekler.



MARKETLERDE KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ DEVAM EDECEK



Marketlerin çalışma saatlerinde koronavirüs süreci öncesine dönülürken bu iş yerlerinde uygulanan koronavirüs tedbirleri yine devam edecek. Buna göre marketlere maskesiz girilemeyecek. Ayrıca marketlerdeki toplam alanınj onda birinden fazla müşteri de aynı anda alışveriş yapamayacak. Marketlerde müşteri sınırı dolarsa market yetkilileri giriş kapısını kapatarak müşterilerin marketten çıkmasının beklenmesini organize edecek.



Emlak365.com

Gündem Haberleri