Marketlerin Çalışma Saatlerinde Değişiklik! Hafta Sonu Marketler Saat Kaçta Açılıp Kapanacak?

Sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı günlerde marketlerin açılış ve kapanış saatleri vatandaşlar tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor.

Sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı günlerde marketlerin açılış ve kapanış saatleri vatandaşlar tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki marketler saat kaçta açılıp kaçta kapanıyor? Marketler bugün saat kaçta kapanacak?

Türkiye'de koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında etkin bir sokağa çıkma yasağı tedbirli uygulanmaya devam ediliyor. Her hafta sonu ülke genelinde 81 ilde sokağa çıkma yasağı oluyor. Cuma akşamı saat 21:00'da başlayan sokağa çıkma yasakları Pazartesi sabah saat 05:00'a kadar uygulanıyor.



Bu süreçte vatandaşlar herhangi bir cezai yaptırımla karşılaşmadan temel ihtiyaçlarını görebilecekleri marketlerin çalışma sistemini merak ediyorlar. Hafta sonu sokağa çıkma yasağında marketler saat kaça kadar açık oluyor?



MARKETLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ!



İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan son genelgede hafta sonu sokağa çıkma yasaklarına ilişkin en son güncel kurallar duyuruldu. Vatandaşlar sokağa çıkma yasağı kapsamında ihtiyaçlarını nasıl görebileceklerine dair ana kuralları merak ediyorlar. İçişleri Bakanlığı'nın son kararına göre vatandaşlar ihtiyaçlarını tedarik edebilme amacıyla belirtilen saatlerde marketlere gidebiliyorlar. Bu durumda herhangi bir cezai yaptırım da uygulanmıyor. Bu nedenle en çok sorulan sorulardan birisi de marketler saat kaça kadar açık oldu. Vatandaşlar marketlerin çalışma saatlerini öğrenmek istiyorlar.



Sokağa çıkma yasakları nedeniyle sürekli güncellenen marketlerin açılış ve kapanış saatleri vatandaşların çoğunda kafa karışıklığına neden oldu. Sabit bir çalışma saatinin dışına çıkan marketler sürekli açılış ve kapanış saatlerini değiştirmek zorunda kaldılar. Bu da vatandaşların zaman zaman mağdur olmalarına neden oluyor. Marketlerin kapanış saatini tam bilmeyen vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılayabilmek için bir gün beklemek zorunda kalabiliyorlar.



SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GÜNLERİNDE MARKETLER SAAT KAÇTA KAPANIYOR?



Vatandaşlar BİM, ŞOK, A101, Migros, Carrefoure gibi marketlerin hafta sonu sokağa çıkma yasakları süresince mesai saatlerini araştırıyorlar. 16 Ocak Cumartesi ve 17 Ocak Pazar günlerinde bu marketlerde uygulanacak olan mesai saatleri belli oldu. Buna göre Cumartesi sabahı saat 10:00'da açılacak olan marketler akşam saat 17:00'a kadar hizmet verecekler. 17:00'da kapanacak olan marketler 16 Ocak 2021 Pazar sabahı saat 10:00'da yeniden hizmet vermeye başlayacak. Ve Pazar akşamı 17:00'da kapanacak olan marketler bir sonraki sabah saat 10:00'da yeniden açılacak.



Vatandaşlar sokağa çıkma yasakları süresince açık olan marketlerden belirli kurallar dahilinde alışveriş yapabilecekler. Öncelikle vatandaşların ikamet adreslerine yürüme mesafesinde bulunan marketlerden alışveriş yapılabilecek. Herhangi bir araçla markete alışverişe gidilemeyecek. Araçla market alışverişine gidne vatandaşların ikametleri yürüme mesafesinde olsa dahi bu cezai yaptırım ile sonuçlanacak. Bu kural yalnızca engelli vatandaşlar için uygulanmayacak. Onların araçlarıyla markete gidebilmeleri istisna kabul edilecek.



Emlak365.com

Gündem Haberleri