Mart Ayının İlk Anket Sonuçları Geldi: Area Araştırma Partilerin ve İttifakların Son Oy Oranlarını Açıkladı!

26 ilde gerçekleştirilen son anket sonuçları açıklandı. Area Araştırma son anket verisi ile Cumhur İttifakı, Millet İttifakı ile partilerin oy oranları belli oldu. Bugün seçim olsa hangi parti kazanır

Türkiye'de erken seçim tartışmaları tüm hızı ile devam ederken süreçte erken seçime gidilmeyecek dahi olsa genel seçimlerin tarihinin yaklaşması ile anket sonuçları daha da önemli hale geldi. Ekonomide yaşanan çalkalanma ve son siyasi gelişmelerin ardından yeni anket sonuçları merakla beklenirken Şubat ayının son, Mart ayının ilk anket sonucunu Area Araştırma Şirketi gerçekleştirdi.

26 ilde gerçekleştirilen son anket araştırmasında 2 bin 460 kişi ile yapılan görüşmelerde hem partilerin son oy oranları hem de ittifakların son oy oranları belirlenmiş oldu. Ankete katılan kişilere "Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltilirken yine gündeme dair hayat pahalılığı, güçlendirilmiş parlementer sistem, ittifaklara yeni parti katılımları gibi sorularda yöneltildi.

PARTİLERİN SON OY ORANLARI MART 2022! BU PAZAR SEÇİM OLSA KİM KAZANIR?

Anket şirketleri tarafından yapılan araştırmalar ile vatandaşın nabzı tutulmaya devam ederken Area Araştırma şirketi son anket sonuçlarını açıkladı. Açıklanan anket sonuçlarına göre muhalefet partilerinin oy oranlarında artış yaşandığı görüldü. Bu pazar seçim olsa anketi sonuçlarına göre partilerin son oy oranları (kararsızlar dağıtıldıktan sonra) şu şekilde sıralandı;

AK Parti son oy oranı yüzde 33.1

CHP son oy oranı yüzde 28

İYİ Parti son oy oranı yüzde 14.2

HDP son oy oranı yüzde 10.6

MHP son oy oranı yüzde 8.1

DEVA Partisi son oy oranı yüzde 3

İTTİFAKLARIN SON OY ORANI: CUMHUR İTTİFAKI VE MİLLET İTTİFAKI OY ORANI YÜZDE KAÇ?

Açıklanan anket sonuçlarına göre ittifakların da oy oranları belirlenmiş oldu. Area Anket Şirketi tarafından yapılan anket çalışmasında kararsızlar dağıtıldıktan sonra AK Parti ile MHP partilerinden oluşan Cumhur İttifakı yüzde 41.2 oy oranına ulaştı. CHP ile İYİ Parti tarafından kurulan Millet İttifakı ise yüzde 42,2 oranında oya ulaştı.

HDP'nin oy oranı yüzde 10,6 olarak anketteki yerini alırken DEVA, Gelecek, SP ve DP partilerinin oy oranları ise yüzde 4.8 olarak ilan edildi. Kararsız seçmenin dağılımına bakıldığında 18 - 34 yaş arası seçmenin kararsız olduğu görüldü. Vatandaşın en önemli sorunu ise Hayat Pahalılığı olarak ankette yerini aldı.

Gündem Haberleri