Maske Yasağı Ne Zaman Kaldırılacak! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Açıklama!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yönetiminde Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı yapıldı. Bilim Kurulu toplantısı sonrasında Bakan Fahrettin Koca önemli açıklamalarda bulundu. Maske yasağı ne zaman kalkacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada maske yasaklarında bir gevşeme olup olmayacağı konusunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı işaret etmişti. Bunun üzerine tüm gözler bugün yapılan Bilim Kurulu toplantısına ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarına çevrildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs ile mücadele gelinen noktaya dair açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Her kapanma döneminin ardından vaka sayılarının düşüşüne şahitlik ediyoruz. Kontrolü kaybettiğimiz her açılma döneminde ise vaka sayılarının artışını büyük kayıplarla tecrübe ediyoruz. Biz kontrollü bir şekilde sosyalleşmedikçe tıbbi, sosyal, ekonomik ve sosyolojik açıdan büyük bedeller ödemeye devam edeceğiz.” dedi.

BİLİM KURULU TOPLANTISI SONRASI AÇIKLAMA

Normalleşmede acele edilmemesi gerektiğini söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kısıtlama dönemlerinde milletçe büyük fedakarlıklarda bulunuyoruz ve bizler bunun farkındayız. Bu denli fedakarlık yaparak elde ettiğimiz sonuçları muhafaza etmek zorundayız. Bunun için de bir anda eski normale dönmeye kalkamayız. Bu verdiğimiz tüm emekleri heba etmek anlamına gelir. Salgını önemli ölçüde kırdığımızı söyleyebiliriz ama virüs hale aramızda dolaşmaktadır. Bunu bir an unutursak bedelini ülke olarak ağır bir şekilde ödemek zorunda kalmış bir halde kendimizi bulabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs ile mücadelede aşı olmanın en etkili silah olduğunu söyleyen Bakan Koca, “Koronavirüs salgını ile ülke olarak çok yorulduk. Hem sosyal açıdan hem de ekonomik açıdan kayıplarımız var. Aşı programına uyum gösterdikçe yaz aylarının sonunda salgını değil daha güzel günleri konuşacağız. Koronavirüs salgınını hem ülkemizin gündeminden hem de kişisel gündemlerimizde çıkarabileceğiz. Bunu yapabilmek için sırası gelen vatandaşımızın aşısını yaptırması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

MASKE YASAĞI NE ZAMAN KALDIRILACAK?

Maske yasakları hakkında da konuşan Bakan Fahrettin Koca, “Kademeli normalleşme demek bir günde yeniden eski normale dönmek anlamına gelmiyor. Biliyorum bu yaz günlerinde vatandaşlarımız maske takmaktan dolayı şikayetçiler. Daha ağır bedeller ödememek için normal hayatımıza kademeli bir şekilde geçiş yapmak zorundayız. Artık kişisel tedbirler koronavirüs ile mücadelede çok daha fazla önem kazandı. Aşı planına uyarsak bu yaz maskelerin yüzümüzü terlettiği son yaz olacaktır.” dedi.

Gündem Haberleri