Maskesiz Sokağa Çıkmanın Yasak Olduğu İller 28 Oldu! İşte Sokağa Çıkarken Maske Takmanın Zorunlu Olduğu İl Listesi

Türkiye korana virüs salgını ile mücadelesine kararlı bir şekilde devam ederken yaz mevsiminin başlaması ile sokaklarda artan insan kalabalığı nedeni ile çok sayıda ilde sokağa çıkarken maske takma zorunluluğu getirildi.

Türkiye korana virüs salgını ile mücadelesine kararlı bir şekilde devam ederken yaz mevsiminin başlaması ile sokaklarda artan insan kalabalığı nedeni ile çok sayıda ilde sokağa çıkarken maske takma zorunluluğu getirildi. Bugün açıklanan yeni bir ilimiz ile il genelinde sokağa çıkarken maske takmanın zorunlu olduğu iller sayısı 28'e yükseldi. İşte il il maske takmanın zorunluğu olduğu yerler listesi...

Corana virüs salgınını kontrol altına tutmak ve ikinci bir dalga ile yeniden virüsün yayılmaya başlamasını engellemek amacı ile çok sayıda önlem alınmaya devam ediyor.



TÜRKİYE'DE MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMANIN YASAK OLDUĞU İLLER HANGİLERİ?




  1. Trabzon,
  2. Kahramanmaş,
  3. Konya,
  4. Eskişehir,
  5. Rize,
  6. Tunceli,
  7. Muğla,
  8. Uşak,
  9. Sakarya,
  10. Manisa,
  11. Burdur,
  12. Siirt,
  13. Kayseri,
  14. Kırklareli,
  15. Karabük,
  16. Afyonkarahisar,
  17. Adıyaman,
  18. Aydın,
  19. Balıkesir,
  20. Bartın,
  21. Denizli,
  22. Kastamonu,
  23. Düzce,
  24. Isparta,
  25. Amasya
  26. Şanlıurfa,
  27. Gümüşhane.
  28. Kocaeli
  29. Kırıkkale
  30. Bolu
  31. Gaziantep


Bu illerin yanı sıra, İzmir, İstanbul gibi bazı illerimizde ise belirli sokak, meydan ve caddelere çıkarken maske takma zorunluluğu bulunuyor.



KOCAELİ VALİLİĞİ DUYURDU, İL GENELİNDE SOKAĞA ÇIKARKEN MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ



Konu hakkında açıklama yayımlayan Kocaeli Valiliği "15.05.2020 tarihinde gerçekleştirilen 2020/ 03 sayılı Kocaeli Pandemi İl Koordinasyon Kurulu toplantısında alınan tavsiye kararlarının 1. maddesi gereği; 20.05.2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, tüm eski tedbirlere ilave olarak korona virüs (Covid 19) salgını ile mücadele çalışmalarına önemli katkı sağlayacağı düşünüldüğünden, İlimiz genelinde açık alanlar da dahil olmak üzere tüm vatandaşlarımız için maske kullanımının yeni bir karar alınıncaya kadar zorunlu olmasına karar verilmiştir” denilerek yarın itibari ile şehirde maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığını duyurdu.



KORANA VİRÜS İLE MÜCADELE SÜRÜYOR



Tüm dünyada milyonlarca kişiyi etkileyen korana virüs salgını ile Türkiye başarılı bir şekilde mücadeleye devam ederken salgını mümkün olan en kısa sürede kontrol altına alarak mümkün olan en kısa sürede hayatı normale döndürmek amacı ile yeni önlemlerde hayata geçiriliyor.



Emlak365.com


Gündem Haberleri