Maskesiz Sokağa Çıkmanın Yasaklandığı İller! Hangi İllerde Sokağa Çıkarken Maske Takmak Zorunlu?

Sokağa çıkarken maske takma zorunluluğu getirilen illerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Sokağa çıkarken maske takma zorunluluğu getirilen illerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığı il sayısı 30'a yaklaşırken bu illerde yaşayan kişilere maskesiz sokağa çıkmanın cezası olarak tam bin lira para cezası kesiliyor. Peki, hangi illerde maske takmak zorunlu, sokağa çıkarken maske takmak zorunlu mu, sokağa maskesiz çıkma yasağı var mı, maskesiz sokağa çıkma yasağı hangi illerde, maskesiz sokağa çıkma cezası ne kadar, maskenin zorunlu olduğu yerler ve iller hangileri?

Corana virüs salgını ile mücadele konusunuda ek önlemler alınmaya devam ediyor.



Havaların ısınması ile beraber insanların sosyal izolasyon konusunda temkini elden bırakması ve dışarıya çıkış oranının artması ile beraber bazı illerde sokağa çıkarken maske takma zorunluluğu getirildi.



MASKENİN ZORUNLU OLDUĞU İLLER AÇIKLANDI! HANGİ İLLERDE SOKAĞA ÇIKARKEN MASKE TAKMAK ZORUNLU?




  1. Trabzon (yoğun kullanılan cadde ve sokaklarda maske takma zorunluluğu bulunuyor)
  2. Kahramanmaş,
  3. Konya,
  4. Eskişehir,
  5. Rize,
  6. Tunceli,
  7. Muğla,
  8. Uşak,
  9. Sakarya,
  10. Manisa,
  11. Burdur,
  12. Siirt,
  13. Kayseri,
  14. Kırklareli,
  15. Karabük,
  16. Afyonkarahisar,
  17. Adıyaman,
  18. Aydın,
  19. Balıkesir,
  20. Bartın,
  21. Denizli,
  22. Kastamonu,
  23. Düzce,
  24. Isparta,
  25. Amasya
  26. Şanlıurfa,
  27. Gümüşhane.
  28. Kocaeli
  29. Kırıkkale
  30. Bolu
  31. Gaziantep
  32. İzmir
  33. Van


Bu illerin yanı sıra İstanbul ve Ankara'da da kalabalık olan bazı meydan, sokak ve caddelere çıkarken de maske takma zorunluluğu uygulanıyor.





DÜN İZMİR'DE BUGÜN VAN'DA SOKAĞA ÇIKARKEN MASKE TAKMAK ZORUNLU HALE GETİRİLDİ!



İzmir İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından dün açıklanan karar ile İzmir genelinde sokağa çıkarken maske takma zorunluluğu getirilmişti. Bugünde Van İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından son dönemde korana virüs vakalarında görülen artış nedeni ile il genelinde sokağa çıkarken maske takmak zorunlu hale getirildi.



SOKAĞA ÇIKARKEN MASKE TAKMAK ZORUNLU MU, SOKAĞA MASKESİZ ÇIKMA YASAĞI VAR MI?



Türkiye genelinde uygulanan böyle bir yasak bulunmuyor. Ancak bazı illerde İl Hıfzısıhha Kurulları tarafından yapılan görüşmeler sonrasında bu tip kararlar alınabiliyor. Bu nedenle yaşadığınız şehrin valilik sayfasını ziyaret ederek bu tip bir karar alınıp alınmadığını öğrenebilirsiniz.



BU İLLERDE SOKAĞA MASKESİZ ÇIKANLARA 3 BİN 150 TL PARA CEZASI KESİLECEK! MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMA CEZASI NE KADAR?



İçişleri Bakanlığı tarafından yeni genelge yayımlandı. Yayımlanan genelge ile sokağa çıkarken maske takmanın zorunlu olduğu iller için sokağa maskesiz çıkmanın cezası 3 bin 150 TL olarak uygulanacak.



Özellikle de kalabalık olan pazar yerleri, caddeler ve sokaklarda ekipler denetimlerini arttırırken vatandaşın tüm itirazlarına rağmen maskesiz gezdiği tespit edilen kişilere para cezası kesilmeye başlandı.



Maske takmanın zorunlu olduğu iller ile korana virüs hastalığının yayılım hızının düşürülmesi, kalabalıklaşan cadde ve sokaklar nedeni ile virüste ikinci dalga oluşmasının engellenmesi amaçlanıyor.



Emlak365.com


Gündem Haberleri