MEB 1651 Personel Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır, Hangi Branşlardan Alım Yapılacak, 2022? Başvuru Şartları

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde istihdam edilecek 1651 personel alımı başvuruları başladı. MEB hangi branşlardan personel alımı yapacak, başvuru şartları neler? MEB personel alımı başvuru ekranı

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine 1651 adet personel alımı yapılacağı açıklamasının ardından gözler başvuru tarihine çevrilmişti. MEB personel alımı başvuruları 21 Mart - 1 Nisan 2022 tarihleri arasında yapılabilecek. Adaylar, başvuru kılavuzunda belirtilen belgeleri sisteme yükleyerek başvurularını gerçekleştirebilecekler.

MEB PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU BASIL YAPILIR?

MEB personel alımı başvuruları 21 Mart 2022 ile 1 Nisan 2022 tarihleri arasında alınacak. Başvuru süreci 1 Nisan Cuma günü saat 23,59'dan itibaren sona erecek.

MEB personel ilanına başvuru yapmak isteyen adaylar e-Devlet illi Eğitim Bakanlığı Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ya da Kariyer Kapısı İSEALİMKARİYERKAPİSİ CBİKO GOV TR adresinden yapılabilecek. Adayların şahsen ya da kargo yoluyla yapacağı başvurular kabul edilmeyecek.

Adayların başvuruları il, ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından onaylanacak olup, adaylar başvurularını elektronik ortamda onaylatmak için bir il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü seçecekler.

MEB PERSONEL ALIMI HANGİ BRANŞLARDAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan sözleşmeli fizyoterapist ve destek personeli ( aşçı ve aşçı yardımcısı) istihdamı duyurusunda, KPSS puanına göre 1.588 sözleşmeli destek personeli alınacağı açıklandı.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puan sıralaması baz alınarak 13 Kasım 2021 tarihinde yapılan yerleştirme sonucunda adayların yerleşememeleri, yetersiz başvuru ve çeşitli nedenlerle başlayamamalarından boş kalan 63 sözleşmeli fizyoterapist ile 1.599 destek personeli pozisyonuna (aşçı, aşçı yardımcısı) alınacak.

MEB PERSONEL ALIMI ÖZEL ŞARTLAR

Sözleşmeli fizyoterapist:

- Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon veya Fizyoterapi lisans programlarından mezun olanlardan sözleşmeli fizyoterapist pozisyonlarına, 13.11.2021 tarihli yerleştirmede en son ataması yapılmış adaydan sonra KPSS (B) puan grubunda puan üstünlüğü çerçevesinde sıradaki adayların atamaları yapılacak.

Sözleşmeli Destek Personeli (Aşçı ve aşçı yardımcısı):

- Lisans düzeyinde:

Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Yiyecek İçecek İşletmeciliği / Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği lisans programlarından birinden mezun olmak veya herhangi bir lisans programından mezun olup Sertifika Tablosunda yer alan sertifika veya belgelerden birine sahip olmak,

- Ön lisans düzeyinde;

Aşçılık, gemi aşçılığı, hazır yemek ve aşçılık, yemek pişirme teknikleri, gastronomi ve mutfak sanatları, yiyecek içecek işletmeciliği / programlarının birinden mezun olmak veya herhangi bir ön lisans programlarından mezun olup Sertifika Tablosunda yer alan sertifika ya da belgelerden birine sahip olmak,

- Ortaöğretim düzeyinde:

Aşçılık ya da mutfak bölümlerinden mezun olmak ya da herhangi bir ortaöğretim programından mezun olup sertifika tablosunda yer alan sertifika ya da belgelerden birine sahip olduğunu belgelendirmek. ( servis, pastacılık, bar, host ve hosteslik vb. bölüm mezunlarının başvuruları geçersiz sayılacak)

Gündem Haberleri