MEB 81 ile yazı gönderdi: Son dakika kapatma kararı duyuruldu

Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile yazı gönderdi. Okulların açılmasının üzerinden kısa bir süre alınan bu karar herkesi şaşırttı. İşte MEB’in aldığı kararın detayları..

Aktarılan son habere göre Milli Eğitim Bakanlığı, resmi iznini kişisel gelişim kursu olarak alan ancak, bu hizmet dışında öğrencileri lise ve üniversite sınavına hazırladığı iddia edilen kurumlar için harekete geçti. Bahsi geçen kurumların kapatılması için bakanlık 81 ile yazı gönderdi.

81 İLE YAZI GÖNDERDİ

Konu ile ilgili aktarılan haberin detaylarına göre kurum açmak için resmi izinlerinin dışında öğrencileri, yetkisi olmadığı halde sınava hazırladığı iddia edilen eğitim faaliyeti yürüten bazı kurslar için şikayetler artış gösterdi. Bu duruma karşı kayıtsız kalmayan bakanlık bugün 81 ile yazı gönderdi.

BU YIL İÇERİSİNDE HATIRLATMA YAPILMIŞTI

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner 81 il valiliğine konuya ilişkin yazı gönderdi. Bu tür kurumlara yönelik yaptırımların yer aldığı yazıda, bakanlığın bu yıl içerisinde uyarı yaptığı anımsatıldı.

ÇALIŞMA RUHSATLARI İPTAL EDİLECEK

Bakanlık, 81 il valiliğine göndermiş olduğu yazıda çeşitli kurslar, özel öğretim kursu ve sosyal etkinlik ve gelişim merkezleri adı altında resmiyeti olan ancak hakkı olmadığı halde öğrencileri sınava hazırlayan kurumların iddiasına ilişkin harekete geçtiğini belirtti. Bu tür kurs yerlerinin kayıtlarına göre hizmet vermeleri gerektiğine vurgu yapıldı. Farklı kurum türünde faaliyet göstermek isteyenlerin bakanlığın belirttiği şartları yerine getirmesi gerektiği ifade edildi. Milli Eğitim Bakanlığı, aksi durumda kurum açma iznini amacı dışında kullanıldığını tespit ettiği kurumların iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarını iptal edeceğini ifade etti. Bu konuya ilişkin bakanlık bu yıl içerisinde kurumlara uyarı yapmıştı.

Bakanlığın açıklamasına göre kurum açma izinleri dışındaki faaliyetlerin dışına çıkan kurumlar için yaptırılacak yaptırımlar arasında çalışma ruhsatı iptalinin olduğunun altını çizdi.

Gündem Haberleri