MEB 'den Son Dakika Açıklaması! Okula Başlama Yaşı Değişiyor 2019

Okula başlama yaşı değişiyor. MEB tarafından yapılan açıklama için kanun değişikliği meclise geliyor. İlkokula başlama yaşı kaç oldu, kaç aylık olan çocuklar okula başlayacak?

Okula başlama yaşı değişiyor. MEB tarafından yapılan açıklama için kanun değişikliği meclise geliyor. İlkokula başlama yaşı kaç oldu, kaç aylık olan çocuklar okula başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı okula başlama yaşı 2019 hakkında beklenen açıklamayı yaptı.



Yoğun eleştirilere neden olan ve çocukların okula olan adaptasyonunu zorladığı belirtilen okula yaşlama başı için yeni düzenleme geliyor.



AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş Açıkladı "Okula Başlama Yaşı Yükseliyor"



Mehmet Muş tarafından yapılan açıklama ile "Milli Eğitim ile ilgili 19 maddelik kanun teklifi veriyoruz. Okula başlama yaşı 66 aydan 69 aya çıkarılıyor" denilerek yeni yasal düzenleme duyuruldu.



Daha önce Mart ayında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada "Hiç okula gidemeyenlerin evine okul öncesi paketi anlamında nasıl destek veririz ile ilgili paketler hazırladık, süreç devam ediyor. 69 ay olarak bir saptamamız var.



Burada yapmak istediğimiz şey, 6-7 yaş çağ nüfusu iç içe girdi. 4+4+4'ten sonra aynı çağın nüfusunda yüzde 40'a yakın çocuğumuz oldu. Derslik açığımızla ilgili bize ortaöğretimde önümüzdeki yıl yepyeni bir fotoğraf sunacak. Bütün bu karışıklığın önüne geçmek için 69 ayı önümüzdeki yıl zaten gerçekleştirmiş olacağız " diyerek düzenlemeyi duyurmuştu.



Sözleşmeli Öğretmenlerin Kadroya Geçiş Süresi Kısaltılacak"



Muş ayrıca açıklamasında sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçiş süresi hakkında da yasal düzenleme yapacaklarını belirterek 3+1 olmak üzere söz konusu süreyi 4 yıla düşüreceklerini söyledi.



Yurt açma izni ise Gençlik ve Spor Bakanlığı yetksine alınacak.



Emlak365.com



Gündem Haberleri