MEB duyurdu! Deprem bölgeleri için öğretmen atama sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son açıklama ile birlikte deprem bölgesindeki öğretmenlerin atama sonuçlarının tamamlandığı öğrenildi.

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından deprem bölgesinde görev yapan öğretmenler için isteğe bağlı atamaların gerçekleştirilebileceği ifade edilmişti. Bu atamalar hakkında merak edilenlerin artmasının ardından ise bugün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre öğretmenler için tanınan bu atama hakları sonucunda yapılan tercihlerin sonuçlarının açıklandığı ifade edildi.

ATAMA SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Konu hakkında bugün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda öğretmenler için atama sonuçlarının açıklandığı ifade edildi. Konu ile ilgili MEB tarafından yapılan açıklamalar şu şekildeydi;

"Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır derecede etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmenlerden 22 il kapsamındaki eğitim kurumları için yer değişikliği isteğinde bulunanların atama sonuçları açıklandı.

Depremlerden ağır derecede etkilenen illerde görev yapan öğretmenlerin, iller arası isteğe bağlı yer değişikliği işlemi için 5-7 Temmuz'da başvuruları alınmıştı.

Bu kapsamda yer değişikliği talebinde bulunan öğretmenlerin İstanbul, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa ve Van olmak üzere 22 ilde yer alan eğitim kurumlarına atamaları gerçekleştirildi."

Öğretmenlerin sonuçlara Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet adresinden ulaşabilecekleri açıklanmış oldu.

Gündem Haberleri