MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ndeki değişikliği Resmi Gazete'de yayımladı!

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ndeki değişiklikler belli oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bugün Resmi Gazete'de yayımlanan son karar ile birlikte Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ndeki gerçekleştirilen değişikliklerin belli olduğu ifade edildi. Yapılan açıklamalar ile birlikte madde madde yönetmelikle ne gibi değişikliklerin yaşandığı merak konusu olmuştu. Resmi Gazete'de yayımlanan bu karar şu şekilde verildi;

MEB ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK!

Alınan bu karara ilişkin yönetmelik hakkında detaylar şu şekilde verilmişti;

MADDE 1- 17/4/2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 41 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan “kısmi zamanlı geçici öğreticilikte geçirilen süreler” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve yabancı uyruklu öğrencilerin eğitimine yönelik Bakanlık tarafından yürütülen projelerde öğretici/öğretmen veya rehber danışman olarak geçirilen süreler” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 42 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “6/5/2010” ibaresi “16/6/2023” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 44 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan “6/5/2010” ibaresi “16/6/2023” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 4- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5- Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

Yapılan açıklamalara göre bu kararın 18 Haziran 2023 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete kararlarında belli olduğu öğrenildi.

Gündem Haberleri