Meclis Açıldı! Mecliste Bu Hafta Görüşülecek Yasalar ve Kanun Teklifleri, Neler Var?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Corana Virüs salgını sonrası vermiş olduğu zorunlu arayı tamamladı ve iş başı yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Corana Virüs salgını sonrası vermiş olduğu zorunlu arayı tamamladı ve iş başı yaptı. Meclis açıldı! Peki, mecliste bu hafa neler var, Mecliste bu hafta görüşülecek yasalar 2020 hangileri, Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu Teklifi görüşmeleri başladı mı, bekçi kanan tasarısı 2020 onaylandı mı, mecliste bu hafta görüşülecek yasalar 2020 hangileri? Soruların yanıtları haberimizde...

Mecliste çalışmalar verilen aranın ardından yeniden başlıyor!



MECLİS AÇILDI MI, TBMM AÇIK MI?



Hatırlanacağı üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi korana virüs salgını nedeni ile alınan tedbirler kapsamında ilk olarak yapılan kanun teklifi görüşmeleri sonrasında 16 Nisan 2020 tarihinde 5 Mayıs 2020 tarihine kadar tatile girmişti.



Ardından 28 Mayıs 2020 tarihinde TBMM 92. Birleşim Toplantısı ile Başkan Vekili Levent Gök tarafından Başkanlık Divanı teşekkül etmediği için çalışmalara başlanamadığını belirterek 2 Haziran 2020 tarihine kadar oturumlara ara verilmişti.



Meclis 2 Haziran 2020 Salı Günü yani bugün itibari ile yeniden iş başı yapacak. Oturum saat 15:00 itibari ile başlayacak.



MECLİSTE BU HAFTA GÖRÜŞÜLECEK YASALAR 2020!



Meclis saat 15:00 itibari ile iş başı yapacak.



Mecliste bu hafta görüşülecek ilk yasa ise Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu Teklifi olacak. Yapılacak olan yeni düzenleme ile Çarşı ve Mahalle Bekçileri kanunun yasalaşması durumunda zor ve silah kullanma yetkisi elde edecek. Bekçiler Jandarma teşkilatında istihdam edilecek ve jandarma hizmet sınıfına dahil olacak.



Yapılan düzenleme ile Çarşı ve Mahalle Bekçileri haftalık çalışma saati 40 saat ile sınırlandırılacak. Bekçilere çalışma bölgeleri içerisinde kimlik sorma ve araç durdurma yetkileri verilecek.



Emlak365.com


Gündem Haberleri