Meclis tatile girmeden ehliyet affı ve öğrenci affı çıkar mı? Yüzbinlerce kişi bekliyor

Trafik kurallarına uymadığı için ehliyetlerini kaybeden binlerce kişi ehliyet affı bekliyor. Peki, ehliyet affı Meclis tatilinden önce çıkar mı? Sosyal medyada gündem oldu.

Ehliyetine çeşitli sebeplerden dolayı el konulan veya trafik cezası yiyen kişiler ehliyet affı için sosyal medyada bir araya geldi. 1 milyona yakın sürücü, Meclis'ten gelecek ehliyet affını beklerken bir de daha önce duyurulan öğrenci affına gözler dikildi.

Ehliyet affı, trafik kurallarına uymadıkları için ehliyetlerine el konulan vatandaşların cezalarının affedilmesini talep ediyor. Meclis'ten ehliyet affı çıkması durumunda, ehliyetlerine el konulan vatandaşlar, yeniden sürücü belgelerini alarak trafiğe dönebiliyorlar.

Meclis tatile girmeden ehliyet affı çıkar mı 2022?

Türkiye'de trafik kuralları gereğince, sürücülere kural ihlalim yapmaları halinde ceza puanı veriliyor ve ceza puanı yükseldiğinde ehliyetlere 5 yıla kadar el konulabiliyor.

Sosyal medyada #ehliyetaffı etiketiyle bir araya gelen binlerce kişi, cezalarını ödediklerini ve Meclis tatile girmeden önce ehliyet affının çıkarılmasını talep ediyor. Ayrıca geçimini şoförlük yaparak kazanan kişiler de affın bir an önce çıkarılmasını ve işine dönmeyi istiyor.

2020 yılında milletvekili Ömer Fethi Gürer, hükümete çağrı yaparak; öğrenci affı, ehliyet affı, esnaf sicil affı, adli sicil affının çıkarılmasını talep etmiş, insan canına kastetmemiş, ehliyet kurallarına uymadığı için ehliyeti elinden alınanlara bir daha tekrarlamamak üzere ehliyet affı getirilmelidir ifadesinde bulunmuştu. 2 yıl önce yapılan bu çağrı karşılık bulmamış ve ehliyet affı bu zamana kadar gelmemişti.

Şimdi ise Kabine'den peş peşe çıkan kararlardan birinin de ehliyet affı olması temenni ediliyor. İlerleyen günlerde tatile girecek Meclis'ten ehliyet affına ilişkin bir karar henüz bildirilmedi ancak ehliyetini kaybeden binlerce kişi affın çıkması için sosyal medyada ricalarını ilgili yerlere iletti.

#ehliyetaffı etiketiyle yapılan bazı paylaşımlar:

Öte yandan öğrenci affı ile ilgili gelişmeler geçtiğimiz ay yaşanmış ve yaklaşık 4 milyon öğrenciye af getirileceği açıklanmıştı.

Gündem Haberleri