Medipol Başakşehir Buruk Bir Sezon Geçiriyor! Küme Düşme Riski Gündemde!

Medipol Başakşehir Takımının Süper Lig’de son şampiyon ünvanı ile giriş yaptığı 2020 ile 2021 sezonu, küme düşme riskini gündeme getirerek, taraftarlarını üzdü.

Medipol Başakşehir Takımının Süper Lig’de son şampiyon ünvanı ile giriş yaptığı 2020 ile 2021 sezonu, küme düşme riskini gündeme getirerek, taraftarlarını üzdü. Avrupa’da örneklerinin olmasına rağmen Türkiye’de şuan için şampiyon olduktan sonra bir sezonda lig’de düşen takım sayısı bulunmuyor. Bu durum hem taraftarları hem de yönetimi tedirgin etti.

Süper Lig’de Bu Hafta Medipol Başakşehir

Sezona Okan Buruk teknik direktörlüğünde başlayan, Aykut Kocaman’ın başarılı yönetimi ile devam eden ve 7 karşılaşmadır bir türlü kazanamayan Medipol Başakşehir, Süper Lig’de 25.hafta sonunda küme düşme riski ile karşı karşıya kaldı.

Küme düşmesi durumunda ise Türkiye’de bu alanda bir ilki gündeme getirecek. Takım bu sezon 4 ekibin veda edeceği 21 takımlı Süper Lig’de 24 puanla 18. sıraya geriledi. Süper Lig’de küme düşme hattında yer alan takım, şampiyon olduğu sezon ardından ikinci lige düşen ilk takım olacak.

Avrupa’nın 5 büyük futbol ülkesi arasında yer alan İngiltere’de Manchester City ve Almanya’da Nürberg bu gibi bir durumu daha önce yaşamış olan takımlar. Bu takımlar bir sezon şampiyonluğu tadarken, karşılarına gelen ilk sezon içinde küme düşerek taraftarlarını şaşırtmışlardı.

Milan İle Aynı Kaderi Paylaşıyor!

Bu model ile anılan ülkelerden İtalya’da ise geride kalan yıllarda Juventus ve Milan, şike skandalları ardından şampiyon bitirdikleri turnuvalarda küme düşürülmüşlerdi. Medipol Başakşehir için bu gibi bir skandal söz konusu olmasa da yaşanan maç kayıpları ardından benzer küme düşme durumunun yaşanabileceği aktarıldı.

İngiltere Birinci Futbol Ligi’ni 1936 ve 1937 sezonlarında şampiyon olarak tamamlayan Manchester City ertesi yıl küme düşmekten kurtulamamıştı. Aynı şekilde 1938 yılında ise ekip, 36 puan ile ikinci lige düşüş yapmıştı. Benzer tablonun Başakşehir takımının başına gelebileceği ünlü futbol yorumcuları tarafından belirtiliyor. Bu gibi bir risk ile karşılaşmamak için son karşılaşmada şansını arayacak olan takım, tarafları tarafından desteklenmeye devam ediyor.

Gündem Haberleri