Memleket Partisi Genel Başkan Vekili Gaye Usluer kimdir, neden istifa etti, ne söyledi?

Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Gaye Usluer, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Gaye Usluer neden istifa etti, ne söyledi? İşte ayrıntılar.

Basında yer alan son bilgilere göre Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve aynı zamanda Parti Sözcüsü olan Prof. Dr. Gaye Usluer, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak partisinden istifa ettiğini duyurdu. Gaye Usluer'in dışında partiden 6 isim daha istifasını sundu.

Bu gelişmenin ardından Gaye Usluer neden istifa etti merak konusu oldu.

Gaye Usluer neden istifa etti?

Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Gaye Usluer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile partisinden istifa ettiğini açıkladı. Usluer paylaşımında;

'' Ülkemiz için köprüden önce son çıkış görünen, alternatif ya da aksini düşünmek bile istemeyeceğim sürece isteyerek ya da istemeyerek olumsuz katkıda bulunuyor olmak en büyük endişem.

Bu duygu ve düşüncelerle Memleket Partisi'nden istifa ettiğini bilgilerinize sunuyorum. Süreçteki yol arkadaşlarıma tek tek teşekkür ediyorum '' ifadelerini kullandı.

Gaye Usluer'in yanı sıra Memleket Partisi Genel Sekreteri Prof. Dr. Hakkı Akalın, Memleket Partisi MYK Üyesi ve Parti Genel Saymanı Serkan Ufuk Akgün, Memleket Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu, Memleket Partisi Parti Meclisi- Danışma Kurulu Üye ve Memleket Partisi Kurucu Üyesi Meryem Şengül Kala ve Memleket Partisi Parti Meclisi - Parti Kurucu Üyesi Dr. Oğuz Giray istifa etti. Öte yandan Prof. Dr. Gaye Usluer, CHP'den istifa ederek Memleket Partisi'ne katılmıştı.

Gaye Usluer kimdir?

Gaye Usluer, 25 Mart 1957 Eskişehir doğumludur. akademisyen ve siyasetçi olan Usluer, 1981 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirmiştir. 2012 yılında CHP Parti Meclisi üyesi olmuş ve 5 dönem görevine devam etmiştir. 2021 yılında ise CHP'den istifa ederek Muharrem İnce'nin kurduğu Memleket Partisine geçmiştir. Gaye Usluer, evli ve iki kız annesidir.

Gündem Haberleri