Memurlara sakal serbest mi oldu? Danıştay'dan 'sakal' kararı çıktı!

Danıştay'dan çıkan haber milyonlarca memuru ilgilendiriyor. Kılık kıyafet yönetmeliğinde değişikliğe gidildi, memura sakal bırakmak serbest mi sorusuna emsal karar çıktı.

Kamuda çalışan memurların saç sakal/ kıyafet yönetmeliğine ilişkin Danıştay'tan emsal bir karar çıktı. Milyonlarca memuru ilgilendiren sakal yönetmeliğine ilişkin kararda değişiklik yapılmasının akabinde birçok kişi memurlara sakal serbest mi merak etmeye başladı.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu kılık kıyafet Yönetmeliği'ndeki sakal kesme zorunluluğunun üst hukuk normlarına uygun olmadığına karar verdi. Peki, memurlar sakal bırakabilir mi?

Memurlara sakal serbest mi, Kılık kıyafet yönetmeliği değişti mi?

HaberTürk'ün haberine göre, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Kılık Kıyafet Yönetmeliği'nde yer alan 'sakal kesme ' zorunluluğunun üst hukuk normlarına uygun olmadığına karar vermişti. Bir memurun sakal uzattığı için ceza alması üzerine açılan dava reddedildi. Bunun üzerine davacı kararı temyize götürdü ve Danıştay temyiz talebini kabul ederek ilgili yönetmelikteki '' Her gün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz '' ibaresinin kaldırılmasına karar verdi.

Çıkan bu karar ile birlikte memurlara sakal bırakmak serbest oldu.

Söz konusu dava, Silvan Devlet Hastanesi'nde psikiyatri uzmanı olarak görev yapan E.O.Ö'nün sakal uzattığı için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125/A-(g) maddesi uyarında uyarma cezası aldı. Bunun üzerine konuyu yargıya taşıyan E.O.Ö, Kılık kıyafet Yönetmeliği'nin iptal istemiyle dava açtı.

Emsal bir karara imza atılan davada, Danıştay 12. Dairesi ve Danıştay 2. Dairesi müşterek kurulu, yönetmelikte hukuka aykırılık bulunmadığını belirterek talebi reddetti. Karar ile kişinin hukuka aykırı bir durumunun olmadığı belirtilerek ' her gün tıraş olunur, sakal bırakılmaz' ibaresi kaldırıldı. '

Gündem Haberleri