Meral Akşener açıklaması tepki çekmişti! CHP, Yaşar Okuyan kararını açıkladı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bir süre önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında bazı iddialarda bulunan Yaşar Okuyan ile ilişiğin kesildiğini açıkladı.

CHP tarafından bugün dikkat çeken bir açıklama yapıldı. CHP’nin resmi sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşılarak, “Sayın Yaşar Okuyan’ın partimiz ile ilişiği kesilmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunarız.” denildi. Yaşar Okuyan’ın CHP’den ihraç edilmesi bunun gerekçelerinin kamuoyunda merak edilmesine yol açtı. Yaşar Okuyan neden CHP’den ihraç edildi?

YAŞAR OKUYAN’IN CHP İLE İLİŞİĞİ NEDEN KESİLDİ?

Millet İttifakı içerisinde deprem öncesinde Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda tartışmalar yapılıyordu. Dillendirilmese de İYİ Parti tarafının Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olması konusunda ikna edilemediği gündemde yer alıyor. Bu konuda bazı İYİ Partili siyasetçiler kamuoyuna yansıyan bazı açıklamalar yapmışlar ve bu açıklamalardan dolayı partideki görevlerinden ayrılmak zorunda kalmıştılar. Bu açıklamaların yapıldığı sırada Yaşar Okuyan da bir yayında açıklamada bulunarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında elinde dosya olduğunu, bu dosyayı Kemal Kılıçdaroğlu’na verdiğini ve Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkıp ittifakı İYİ Parti bozarsa bu dosyayı açıklayacağını belirterek Meral Akşener’i bir anlamda tehdit etmişti.

PAYLAŞIMI KRİZ ÇIKARDI

Yaşar Okuyan’ın Meral Akşener ile alakalı olarak ortaya koyduğu iddialar İYİ Parti tarafından tepkiyle karşılandı. Yaşar Okuyan sosyal medya hesabından 21 Şubat’ta bir paylaşım yapmış ve Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü açıkladı. Bu görüşme esasında 4 Ocak tarihinde yapıldı ama Yaşar Okuyan bunu yeniymiş gibi 21 Şubat’ta paylaştı. Bunun üzerine İYİ Partili Ümit Özlale bu duruma bugün tepki gösterdi. CHP de bir açıklama yaparak Yaşar Okuyan ile partinin ilişiğinin kesildiğini duyurdu.

Şimdi Yaşar Okuyan'ın ortaya attığı iddialar ile alakalı olarak nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor. Şu ana kadar Yaşar Okuyan herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Gündem Haberleri