Meral Akşener Az Kaldı Diyerek 5 Milyon EYT'li Vatandaşa Seslendi!

Türkiye'de yıllardır emekli olabilmek için seslerini duyurmaya çalışan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den açıklama geldi. Milyonlarca vatandaşın mağdur edildiğini söyleyen Meral Akşener, EYT'lilerin sorunlarının çözümüne az kaldığını belirtti.

Türkiye'de EmeklilikteYaşa Takılanlar olarak adlandırılan EYT'lilerin sorunları yıllardır çözümsüz bir şekilde bekliyor. Yıllar içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun mevzuatında yapılan yasal değişiklikler ile emekli almaları için yaş şartının yükselmesi nedeniyle diğer tüm şartları yerine getirmelerine rağmen milyonlarca vatandaş emekli olamıyor.

5 MİLYON EYT'Lİ ÇÖZÜM BEKLİYOR!

EYT kapsamında şu anda Türkiye'de 5 milyon vatandaşın bulunduğu biliniyor. Bu 5 milyon vatandaş emekli olamadıkları gibi ilerleyen yaşları nedeniyle kolay bir şekilde de iş bulamıyorlar. Ekonomik bir sıkıntı içerisinde yıllardır seslerini duyurmak isteyen EYT'liler siyasilerden dönem dönem destek alıyorlar. Ancak iktidar kanadı EYT'lilerin sorunlarının çözümüne dair oldukça soğuk bir yaklaşım sergiliyor.

MERAL AKŞENER'DEN EYT MESAJI

EYT'lilerin sorunlarına çözüm üreteceğini söyleyen siyasilerden olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir açıklamada bulunarak, “EYT'li kardeşlerimizin yaşamış oldukları sorun sadecebir emeklilik mücadelesi değildir. Yıllardır sesi duyulmayan bir emek mücadelesi veriyorlar. Aileleriyle beraber milyonlarca vatandaşımız mağdur ediliyor. Onlar bir ekmek mücadelesi veriyorlar. EYT'li vatandaşlarımızın sabırlarının tükendiğini biliyorum. Ancak az kaldı ve EYT'lilerin yüzünü biz güldüreceğiz.” dedi.

EYT SORUNU NEDİR!

EYT'liler uzun yıllardır bir araya gelerek mücadele veriyorlar. Dernekleşme sürecini de tamamlayan EYT'lilerin özellikle büyükşehirlerde çok sayıda derneği var. Çok ciddi bir kitle haline gelen EYT'liler zaman zaman siyasilerle de görüşme gerçekleştiriyorlar. Prim gün şartını yerine getiren ama emekli olamayan EYT'liler kendilerinin işe başladığı sürenin ardından şartların değişmesi nedeniyle emekliolma şansını elde edemiyorlar. EYT'liler emekli olmak için uzun yıllar emeklilik yaşlarının gelmesini bekliyorlar. Bu durumun da düzelmesi için gerekli hukuki düzenlemelerin yapılmasını istiyorlar.

Gündem Haberleri