Meral Akşener derhal vazgeçin diyerek YÖK'e seslendi!

Yükseköğretim Kurumu tarafından alınan karar ile birlikte üniversite öğrencilerinin bu dönemde uzaktan eğitim görmeye başlayacakları ifade edilmişti. Konu hakkında Meral Akşener tepki gösterdi.

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından eğitim konusunda da sık sık değişiklikler yapılmaya başlandı. Yapılan bu değişikliklerin en büyüğü ise eğitim konusunda oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kararlar ise 10 ilde uygulanacak olan eğitime dönüş planının ardından bu defa da YÖK tarafından uzaktan eğitim kararı verildiği açıklanmıştı. 

Üniversitelerin uzaktan eğitim ile eğitim vereceklerinin öğrenilmesinin ardından ise hem vatandaşlar hem de siyasiler tarafından konuya tepki gösterilmeye başlandı. Konu hakkında pek çok tepkilerin gündeme gelmesinin hemen ardından ise tepki gösteren bir diğer isim de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener oldu. 

DERHAL VAZGEÇİLMELİ! 

Bu durumun son derece sakıncalı olduğundan bahseden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ben ve arkadaşlarım hala sahada çalışıyoruz. Diyarbakır'da şikayetleri dinledim, olması gerekenleri öğrendim. Pandemide yüz yüze eğitim yapılamadı. Tablet ve internet eksiklerini söylemiştim biz de bu eksikleri gidermeye çalıştık. İktidarın bunu çözmesi lazımdı.

Diyarbakır’da gördüğüm şey de bu çocukların tablet eksiği var çadırkentte. Bazı eksiklikler var bir kısmını biz çözeceğiz bir kısmının da çözülmesini sağlayacağız. Tıp öğrencileri hastanede de görev yaparlar. YÖK Başkanı'nın verdiği talimat: Hoca gidecek odasına, öğrenci ile yan yana gelmeyecek, açacaklar bilgisayarını orada yapacaklar. Ne yapılmak istendiğini anlamak mümkün değil. Sayın Erdoğan'a sesleniyorum! Derhal bu olmayacak karardan vazgeçin. Bıktık atanmışların talimat vermesinden. Üniversite öğrencilerinin yüz yüze eğitim yapmalarının önünü açın." şeklinde yaptığı açıklamalar ile eğitim konusunda alınan bu karardan kısa süre içerisinde yeniden vazgeçilmesi gerektiğine değindi. 

Gündem Haberleri