Meral Akşener Ve Mansur Yavaş İçin Çin Büyükelçiliği Şok Eden Mesaj Yayınladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Uygur Türkleri için yapmış olduğu paylaşımlara Çin Büyükelçiliği tepki gösterdi. Sosyal medyadan yayınlanan tepki günün en çok konuşulan konusu oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Çin Büyükelçiliği arasında Uygur Türkleri krizi çıktı. Meral Akşener ve Mansur Yavaş, Uygur Türkleri için büyük bir anlam ifade eden Barın Katliamı için bugün birer mesaj yayınladılar.

MERAL AKŞENER'DEN ANMA MESAJI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener mesajında, “Çin esaretine boyun eğmeyen Doğu Türkistanlı soydaşlarımızı Barın Katliamı'ndaki şehadetlerinin yıldönümünde rahmetle anıyorum. Esaret ve zulüm altında bulunan soydaşlarımızı asla unutmayacak onların uğradıkları zulümlere sessiz kalmayacağız. Çin'in esaretinde bulunan Doğu Türkistan bir gün mutlaka bağımsız olacak.” dedi.



MANSUR YAVAŞ UYGUR TÜRKLERİNİ UNUTMADI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise sosyal medya mesajında, “Aradan 31 yıl geçmiş olmasına rağmen Doğu Türkistan'da yaşanan katliamın acısını hala ilk günkü gibi yüreğimizde hissediyoruz. Barın şehitlerini rahmetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.



ÇİN BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN TEHDİT GİBİ MESAJ

Meral Akşener ile Mansur Yavaş'ın bu mesajlarına Çin'in Ankara Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından şok eden bir yanıt verildi. Çin Büyükelçiliği'nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün Çin'in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır. Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır.” ifadeleri kullanıldı.



BÜYÜKELÇİLİĞİN MESAJI TEPKİ TOPLADI

Çin Büyükelçiliği'nin Uygur Türklerinin katledilmelerine karşılık yayınlanan taziye mesajları hakkında tehditvari bir mesaj paylaşması sosyal medyada büyük tartışmaların çıkmasına neden oldu. Zaman zaman Sincan Özerk bölgesinde Çin'in Uygur Türklerine yapmış olduğu katliamlar ve kötü muameleler dünya gündemine geliyor. Özellikle ABD'den yapılan kınama açıklamalarına bu tonda cevap verilmemesine rağmen bir büyükelçiliğin Türkiye'de bu üslubu kullanması eleştiri konusu oldu. Oluşan tepkiler Çin ile iyi ilişkileri bulunan Türkiye'nin nasıl bir tavır geliştireceğine dair de büyük bir merak yaşanmasına sebebiyet verdi.

Gündem Haberleri