Meral Akşener'den İktidara Mesaj: "Ya Bir Yol Bulun Ya Da Yoldan Çekilin!"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener basın açıklaması yaparak gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. İktidarın boş konuşmayı bırakarak milletin gerçek gündemine odaklanmasını söyleyen Akşener, ekonomiye çare olamıyorlarsa “benden bu kadar” diyerek iktidarın Türkiye'nin yolundan çekilmesini istedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener basın açıklaması yaparak gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. İktidarın boş konuşmayı bırakarak milletin gerçek gündemine odaklanmasını söyleyen Akşener, ekonomiye çare olamıyorlarsa “benden bu kadar” diyerek iktidarın Türkiye'nin yolundan çekilmesini istedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün düzenlediği basın toplantısı ile iktidarı ağır bir dille eleştirdi. İktidarın Türkiye'nin sorunlarına çare olamadığını söyleyen Meral Akşener, vatandaşın ana sorunu olan ekonik problemlerin çözümü için adımların bir an önce atılması gerektiğini ifade etti.



50 MİLYON DOZ AŞI ANLAŞMASI YAPIP 3 MİLYON DOZ AŞI GETİRDİLER!



Koronavirüs aşısına yönelik eleştiri yapan Meral Akşener, “Vatandaşımız bir an önce aşı olmak için Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama bekliyor. Ancak her konuda sınıfta kaldıkları gibi aşı konusunda da sınıfta kaldılar. 3 ay önce çıkıp Çin ile 50 milyon doz aşı anlaşması yaptık dediler. Gele gele sadece 3 milyon doz aşı gelebildi. O da bu milletin derdine çözüm olmaz. Yeni aşılar ne zaman gelecek bilen yok? Gelecek diyorlar ama ne zaman? Devlet aşıyı temin etmek için gayret göstermez; gider bulur ve getirir.” dedi.



SAYIN ERDOĞAN KÜÇÜK ORTAĞINI UYARSIN!



Siyasetçilere ve gazetecilere yapılan saldırılara değinen Meral Akşener, “Bu tip olaylarda ilk tepkiyi yürütmenin başındakiler verirler. Dolayısı ile ilk ve en önemli muhatap da Sayın Erdoğan'dır. İçişleri ve Adalet bakanları da saldırılara dair işlem yapmakla mükelleftirler. 83 milyon vatandaşın can güvenliği kendilerine emanettir. Kendilerine yönelik en küçük sözlü saldırı durumunda bile en üst perdeden açıklama yapanlar ülkenin siyasetçisi, gazetecisi ve savcısı saldırıya uğrayıp, tehdit edilirken sessiz kalamazlar. Hukukta reform diyeceksiniz sokaklardaki vandalları görmezden geleceksiniz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Sayın Erdoğan'ı küçük ortağını bu konulardan takındığı medeniyetten ve hukuktan uzak tavrı nedeniyle uyarmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.



YA BİR YOL BULUN YA DA YOLDAN ÇEKİLİN!



Milletin asıl gündmeinin kaynamayan tencere olduğunu söyleyen Meral Akşener, “Milletin derdi siyasetin gündemi değil. Siz ne tartışırsanız tartışın vatandaş kaynamayan tenceresine bakıyor. İktidar acil bir şekilde boş konuşmayı artık bırakmalı ve milletimizin asıl sıkıntısına odaklanmalıdır. Millet size yetkiyi kayıkçı kavgası yapasınız diye vermedi. Emekliye nefes aldıracaksınız, tencereleri kaynamayan annelere kulak vereceksiniz, ülkesinden umudu kalmayan gençlere umut olacaksınız. Bunları yapamıyorsanız eğer o zaman da Türkiye'nin önünden çekilip “benden bu kadar” diyeceksiniz. Ya bir yol bulacaksınız ya da yoldan çekileceksiniz.” dedi.



TÜRKİYE ÇARESİZ DEĞİLDİR!



Türkiye'nin çaresiz olmadığını söyleyen Meral Akşener, “Türkiye çaresiz, milletimiz dertleri çözümsüz değildir. Türkiye'yi AK Parti'nin çapsız kadrolarına, liyakatsiz elemanlarına, vizyonsuz zihniyetine mahkum edemezsiniz. Kimse endişe etmesin bu ülkeyi en iyi şekilde yönetecek İYİ Parti kadroları hazır bir şekilde beklemektedir. Milletimiz bize sandıkta yetkiyi verdikleri an ülkemizi refaha eriştiririz.” ifadelerini kullandı.



DIŞ POLİTİKA CUMA NAMAZI ÇIKIŞLARINDA YAPILMAZ!



Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dış politika eleştirisi de yapan Meral Akşener, “ABD yönetiminde gerçekleşen değişiklik ile dünya siyasetinin gelecek dönem nasıl şekilleneceğine kafa yorulmalı ve ona göre politikalar hazırlanmalıdır. Sayın Erdoğan'dan ve arkadaşlarından biz böyle bir hazırlık göremiyoruz. Dış politika bir ülkenin savunma hattıdır, milli güvenliği teminatıdır. Dış politika milletin çıkarları ön plana alınarak yapılır. İç siyasete sevimli görünmek ve oy hesabı yaparak dış politika yapılmaz. Dış politika yapmanın yeri parti il kongreleri, sosyal medya ve cuma namazı çıkışları değildir. Bu ciddiyetsizliğin tezahürüdür. İçeride hamasi nutuklar atıp, dışarıda 'ne vereyim abime' denmez.” dedi.



DOĞU AKDENİZ KONUSUNDA HAKLIYIZ!



Türkiye'nin Doğu Akdeniz konusunda haklı olduğunu söyleyen Meral Akşener, “Doğu Akdeniz hususunda biz haklı olan tarafız. Haklı olduğumuzu akılcı bir şekilde ortaya koyabilmeliyiz. Bunu yaparken de Uluslar arası hukukun rehberliğinden vazgeçmemaliyiz. Ancak Suriye ve Libya konusunda aynı şeyi söyleyemem. Bu ülkelerin iç savaşlarında ülkemizin menfaatleri neyse ona göre pozisyon almalıyız.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com

Gündem Haberleri