Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu Tarafından İlk Görevden Alma Yapıldı!

Merkez Bankası'nda yaşanan başkan değişiminin ardından kurum yapısında da değişimlere başlandı. Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu tarafından Merkez Bankası İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hüseyin Aktay görevden alındı.

Merkez Bankası'nda geçtiğimiz hafta sonu yapılan başkan değişikliğinin kurum içerisinde etkileri görülmeye başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu tarafından kurum içi ilk hamle geldi.

İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Şahap Kavcıoğlu'nun ilk yaptığı değişiklik ise Merkez Bankası İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hüseyin Aktay'ı görevden almak oldu. Hüseyin Aktay bir önceki Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal tarafından İnsan Kaynakları Genel Müdürü olarak görevlendirilmişti. O tarihten itibaren Merkez Bankası İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü görevini sürdüren Hüseyin Aktay kendisini görevlendiren Naci Ağbal'ın gidişi ile koltuğundan oldu.

Naci Ağbal göreve geldiğinde Merkez Bankası İnsan Kaynakları Genel Müdürü olan Doğan Başar o dönemin başkanı Naci Ağbal tarafından kızağa çekilmişti. Naci Ağbal kurum içinde kendi kadrosunu kurarken Doğan Başar görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı. Yaşanan bu görev değişikliği Merkez Bankası'nın başkan değişimi ile yeniden gözden geçirildi. Yeni başkan Şahap Kavcıoğlu'nun Merkez Bankası'ndaki ilk kurum için hamlesi ise Doğan Başar'ı yeniden Merkez Bankası İnsan Kaynakları Genel Müdürü olarak görevlendirmek oldu. Bu şekilde Merkez Bankası'nda Naci Ağbal'ın yaptığı yeniliklerin de geri alınacağı ve eski düzene dönüleceği belli oldu.

YENİ GÖREVDEN ALMALAR OLACAK MI?

Meydana gelen bu görev değişiminin ardından Merkez Bankası bünyesinde yeni bir değişim olup olmayacağı merak ediliyor. Özellikle Naci Ağbal tarafından görevlendirilen üst düzey personeller yeni bir görev değişimi ile karşı karşıya kalıp kalmayacaklarını öğrenmek istiyorlar. Ancak bunun nihai kararını yeni başkan Şahap Kavcıoğlu verecek. Şahap Kavcıoğlu'nun yeni görevlendirmelerde liyakate ve kendisi ile uyumlu çalışacak kişilere öncelik vereceği bildirildi. Naci Ağbal tarafından göreve getirilmiş olmak tek başına görevden alınma sebebi olmayacak.

Merkez Bankası İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'ne atanan Doğan Başar geçtiğimiz Ocak ayında Naci Ağbal tarafından görevden alınmıştı. Görevden alınan Doğan Başar henüz Genel Müdür olarak birinci yılını doldurmamıştı. Naci Ağbal tarafından danışmanlık pozisyonunda görevlendirilen Doğan Başar'ın yerine ise Merkez Bankası İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Aktay görevlendirilmişti. Merkez Bankası'nda Başkan Şahap Kavcıoğlu'nun son operasyonu ile İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü pozisyonunda eskiye dönüldüğü bildirildi.

Emlak365.com

Gündem Haberleri