Metaverse evreninde en çok kazandıracak ve önü açık 7 meslek açıklandı!

Meta Yıldız Bilişim Teknolojiler şirketinin sahibi Sedat Ocakcı, Metaverse teknolojisinin ilerleyen dönemlerde gelişmesiyle birlikte ortaya çıkacak yeni mesleklere ilişkin bilgiler verdi. Gelecekte bizleri Metaverse tabanlı hangi istihdam sahaları bekliyor?

Hürriyet’in haberine göre Meta Yıldız Bilişim Teknolojiler şirketinin sahibi Sedat Ocakcı, Metaverse’ün gelişmesiyle birlikte ilerleyen dönemlerde hayatımıza girecek olan yeni mesleklerle ilgili bilgiler verdi. Ocakcı konuya ilişkin açıklamasında “Sürekli kendini yenileyecek ve büyüyecek olan Metaverse alanında bu büyümeleri ve geliştirmeleri tabii ki de işin uzmanları yapacak” sözlerini dile getirdi. Tüm markaların Metaverse alanına giriş yaptığını hatırlatan Ocakcı “Mutlaka Blockchain uzmanı ve geliştiricisiyle çalışmak zorunda kalacak. Ben, Blockchain uzmanlarına bu alanın olmazsa olmazı olarak bakıyorum” dedi.

DİJİTAL DEDEKTİF VE SİBER GÜVENLİK UZMANI

Metaverse’ün gelişimiyle birlikte ortaya çıkabilecek yeni mesleklere dair konuşan Ocakcı, bilginin olduğu yerde ona ulaşmanın en önemli konulardan biri olduğunu söyledi ve bu noktada “gizli” bilgilere ulaşmanın en değerli hizmet olabileceğini ifade etti. Ocakcı, bu alan için “bilgi avcılarına” yani dijital dedektiflere ihtiyaç olacağını söyledi.

Sedat Ocakcı açıklamasında, suçun da hayatımızdan çıkmayacak bir parça olduğunu ve dijital dünyanın da kendisine ait suçluları olacağını söyledi. İşletmelerin ve devlet kurumlarının suçlulardan korunmaya dikkat edeceğini ifade eden Ocakcı, “Metaverse ile birlikte bu yeni güvenlik önlemleri oluşmaya başlayacak. Metaverse evreninde yer alan tüm kişilerin güvenliği siber güvenlik uzmanlarına emanet edilecek” dedi.

SATIŞ UZMANI VE OYUN TASARIMCISI

Metaverse evreni ile birlikte insanların bu ekosistemde çok fazla ürün ve hizmet satmak isteyeceğini belirten Ocakcı, fiziksel mağazalarda gördüğümüz satış uzmanları ve satış danışmanlarının Metaverse üzerinde de avatarları ile hizmet vereceklerini belirtti.

Ocakcı, ayrıca online oyunların sürekli artan ciroya sahip olduklarını dile getirdi ve Türkiye’nin de bu alanda en fazla yatırım yapan ve yatırım alan ülkelerden biri olduğunu söyledi. VR tabanlı oyunları tasarlayabilecek kişilere çok fazla ihtiyaç olacağını söyleyen Sedat Ocakcı “Tahminime göre maaş bazında en yüksek ücretler bu alana verilecek” dedi.

METAVERSE’TE ÖNE ÇIKMASI BEKLENEN MESLEKLER

Sedat Ocakcı, açıklamalarının devamında Metaverse evreninde ihtiyaç olacağını düşündüğü veya öne çıkacağını düşündüğü 3 mesleğe daha yer verdi. Ocakcı’ya göre Metaverse ekosisteminin gelişip büyümesi ile birlikte şu yeni meslekler de ön planda olacak:

  •          Metaverse Pazarlama Yöneticisi & Danışmanı
  •          Metaverse Sanal Emlak ve Gayrimenkul Uzmanı
  •          Metaverse Risk Yönetim Uzmanı

Gündem Haberleri